Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nevis runāt, bet aktīvi darboties

Diāna Lozko

2013. gada 22. novembris 00:00

28

Šonedēļ Alūksnes novada Sabiedrības centrā sācis darboties labdarības Ziemassvētku tirdziņš. Šoreiz līdzekļi tiek vākti Kristeram no Zeltiņiem, 20 gadus vecam puisim, kuram nesen tika atklāts asins vēzis. Labdarība ir veids, kā mēs varam palīdzēt citiem cilvēkiem ne tikai Ziemassvētku laikā, bet arī ikdienā.

Palīdzēt Kristeram
izveseļoties
Tirdziņš strādā darbdienās no pulksten 10.00 līdz 17.00, kā arī sestdienās no pulksten 9.00 līdz  13.00. Katrs interesents var nest arī sevis veidotas lietas tirdziņam. “Te mums ir gan cimdi, gan zeķes, gan krelles, gan arī daudzas citas lietas. Cilvēki droši var nākt iegādāties jau desmit ziedotāju veikumus par simbolisku samaksu, kā arī paši kaut ko nest. Tā ir iespēja palīdzēt Kristeram, kuram tik ļoti ir nepieciešama mūsu palīdzība,” saka Alūksnes un Apes novada fonda brīvprātīgā Nadežda Hercoga.
Kristers ir jauns, enerģisks un dzīvespriecīgs puisis, kurš pabeidzis tehnikumu un sācis strādāt, bet brīvajā laikā aktīvi sporto. Septembrī ierastā dzīve strauji mainījusies, kad ārsti Kristeram atklājuši smago saslimšanu – akūto leikozi. Ārstēšanās ir ilga un sarežģīta, jo tās laikā ir jāveic muguras smadzeņu transplantācija, tāpēc Kristera ģimene lūdz cilvēkus atsaukties un palīdzēt Kristeram izveseļoties.

Negaidīt, kad mūsu vietā kādam palīdzēs kāds cits
Nesen arī Alūksnes slimnīcas bērnu nodaļas rotaļu istabai tika dāvinātas dažādas rotaļlietas. Tieši bērnu saslimšana šķiet visnetaisnīgākā un sāpīgākā, tāpēc cilvēki vēlas viņiem palīdzēt. Šoreiz mantiņas slimnīcai ziedoja daudzi alūksnieši labdarības akcijā, kuras iniciatores bija Alūksnes māmiņu kluba biedres Baiba Gusta un Zane Simsone. Māmiņu kluba pārstāve Sigita Jakobsone īpašu paldies saka Alūksnes Bērnu un jauniešu centram par iespēju izvietot ziedojumu kasti, SIA “Apgāds Zvaigzne ABC” darbiniecēm, SIA “RC Ainava” par transporta piešķiršanu, Ksenijai Lielbārdei, Kristai Bīberei un ģimenēm, kuras auklēja bērnus, kamēr mammas cītīgi šķiroja mantas un sagatavoja dāvanu kastes. S.Jakobsone uzsver, ka labiem darbiem vajadzīga tikai iniciatīva un tad arī labie cilvēki atsaucas. “Otram dot un dāvināt ir ļoti patīkami. Akciju idejas mums vienmēr nāk pēkšņi, un mēs vēlamies darīt visu iespējamo, lai mūsu pilsētā būtu labāk dzīvot,” saka S.Jakobsone.
Labdarības akcijās var gan piedalīties, gan tās rīkot, taču nav jābaidās no iniciatīvu realizēšanas. Varat iesākt ar palīdzību vienkārši kādam svešiniekam vai arī kādai ģimenei, kurai zināt, ka ir nepieciešama palīdzība. Varat palikt arī anonīmi, bet galvenais ir negaidīt, kad mūsu vietā kādam palīdzēs kāds cits, bet iesaistīties arī pašiem, jo var jau teikt - kas tad okeānam no vienas piles ūdens, bet no kā gan cita sastāv okeāns? Un no kā gan cita sastāv cilvēcība un labsirdība, ja ne no mums? ◆

Kategorijas