Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apbalvo labākos ūdens motosportistus

Diāna Lozko

2013. gada 22. novembris 00:00

14

Sestdien Jūrmalā norisinājās Latvijas čempionu ūdens motosportā apbalvošanas pasākums. Tā bija iespēja sportistiem satikties un atskatīties visiem kopā uz šajā gadā sasniegto un dalīties ar jaunajiem nākotnes plāniem. Pasākuma laikā kausus saņēma arī pieci braucēji no Alūksnes ūdens motosporta kluba “NordOst”.


Mums ir ar ko lepoties
Alūksnieši godam izcīnījuši daudzas uzvaras un pasākuma laikā svinīgi saņēma kausus un Atzinības rakstus. Mums ir ar ko lepoties, jo Latvijas atklātajā čempionātā ūdens motosportā šogad Normunds Sniķers kopvērtējumā “RN2000” laivu klasē ieguva godalgoto 1.vietas kausu. “S550” laivu klasē Raimonds Špacs kopvērtējumā saņēma 2.vietas kausu, bet Gints Rozenbergs šajā pašā kategorijā saņēma 3.vietas kausu. “OSY400” laivu klasē 3.vietu kopvērtejumā guvis Andris Musts, bet jaunais sportists Ivo Egle kopvērtējumā 3.vietu saņēma laivu klasēs “F4S”. Pasākuma laikā Latvijas Ūdens motosporta federācijas Atzinības rakstu saņēma arī Alūksnes novada pašvaldība par sniegto atbalstu sacensību norisē.

Pirmajās sacensībās nebūt negāja tik viegli
Normunds Sniķers ar ūdens motosportu sāka nodarboties vien 2005.gadā. “Bērnībā jau skatījos, kā to dara mans tēvs, taču tad tas vairāk par interesi tālāk arī neaizgāja, kaut kā tomēr visi plāni sākt nodarboties ar šo sporta veidu pajuka. Redzot laivas, man tomēr tik un tā gribējās reiz pamēģināt, un tad, kad radās tāda iespēja, uzreiz to izmantoju. Pirmajās sacensībās nebūt negāja tik viegli. Tās notika Alūksnē, un jau pirmajā aplī notika avārija, saskrējās trīs laivas. Tāda nu bija mana sportiskā pieteikšanās savu līdzjutēju priekšā, bet tas tik un tā nebija par iemeslu neturpināt,” saka N.Sniķers. Konkurence šajā sporta veidā ir liela. Šajā gadā vienam no spēcīgākajiem konkurentiem izkrita viens posms. N.Sniķers uzskata, ka tas ļāva viņam uzvarēt. “Varēja gadīties visādi, un rezultāti nevar būt paredzami. Šajā sporta veidā tomēr ļoti daudz kas ir atkarīgs no tehnikas, arī ar to mēdz gadīties visādi,” teic N.Sniķers.
Lielo konkurenci šajā sporta veidā atzīst arī jaunais sportists Ivo Egle, kuram ir 19 gadu. “Ar šo sporta veidu nodarbojos jau kopš 2008.gada. Mani piesaista viss, kas ir šajā sporta veidā. Patīk adrenalīns, konkurence, ūdens. Esmu bijis vairākkārtējs Latvijas čempions. Tik labus rezultātus man palīdz sasniegt tētis Raitis, mamma Mudīte, mani mehāniķi, komanda un visu cilvēku atbalsts,” saka I.Egle. Viņš atzīst, ka vislielākie šķēršļi šajā sporta veidā saistās tieši ar finansēm, jo tas nav lēts sporta veids.

Pie laivas stūres pavadījis
20 gadus
Pasākumā kausus saņēma arī divi ilggadējie sportisti. Raimonds Špacs ar šo sporta veidu nodarbojas jau ļoti ilgus gadus. “Sākumā gribēju braukt rallijā, taču mans tēvs ieteica izvēlēties ūdens motosportu. Ņēmām vecās tehnikas, pārkrāsojām tās, labojām, un tā tas viss arī sākās,” stāsta R.Špacs. Arī ūdens motosportists Gints Rozenbergs pie laivas stūres jau pavadījis 20 gadus. “1980.gadā es mācījos lauksaimniecības tehnikumā, kurā bija arī ūdens motosporta sekcija. Tā gluži netīšam es braucu līdzi savam istabasbiedram, kurš uz turieni devās. Arī es tad aizrāvos. Vēlāk aizraušanās pasīka, taču reiz Jelgavā norisinājās pasākums, kura laikā pateica, ka nākamais viens no čempiona kausa posmiem ūdens motosportā notiek Alūksnē un tieši manā laivu klasē. Es nevarēju nepiedalīties, jo man bija vienkārši jāstartē, nebija pat nekur jābrauc,” stāsta G.Rozenbergs.

Veido unikālu slavas zāli
Šogad tiek veidota arī unikāla slavas zāle interneta vidē, un kā pirmie tajā nokļūst arī sasniegumiem bagātie Alūksnes sportisti Antons Zvaigzne, Amālija Zvaigzne un kādreizējais VEF Alūksnes 14.ceha ūdens motosporta sekcijas vadītājs Dainis Čikulis. G.Rozenbergs stāsta, ka šā gada pavasarī Ūdens motosporta federācijas kopsapulcē tika apstiprināts nolikums, kurš paredz, kas var iesniegt pretendentus goda zālei un kas var tikt izvirzīts. Padome iesniegumus izvērtē, un vērā tiek ņemti personas sasniegumi sportā, ilggadība, kā arī ūdens motosporta atbalstīšana un veicināšana. “Šī būs virtuāla goda zāle, kuru drīzumā būs iespējams aplūkot mūsu mājas lapā “www.lumsf.lv”. Ar šo gadu katru gadu cilvēki tiks izvirzīti šai goda zālei, un tai būtu jākļūst par tradīciju,” informē G.Rozenbergs. ◆

Kategorijas