Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnietis gūst uzvaru

Diāna Lozko

2013. gada 23. novembris 10:31

339

Alūksnietis Deniss Haritesku ieguvis godalgoto 1.vietu savā svara kategorijā Siguldas kausa svaru stieņa spiešanā uz reižu skaitu 16. Latvijas kausa posmā. Jau 21.decembrī viņš piedalīsies prestižās sacensībās sporta kluba “Spēka pasaule” biedriem.
Sacensībās Siguldā katram dalībniekam bija jānosveras un jāceļ pašam savs svars, cik reižu vien iespējams. “Svaru noapaļoja, un es savus 106 kilogramus pacēlu 30 reizes. Manā kategorijā Latvijas rekords bija 31 pacelšanas reize, un man pietrūka tikai divu reižu, lai sasniegtu šo Latvijas rekordu, bet tas nekas, lai paliek nākamajām reizēm. Kopumā sacensībās piedalījās gandrīz 100 dalībnieki, bet ne manā svara kategorijā. Jebkurā gadījumā sacensības tiešām bija interesantas,” stāsta D.Haritesku.
21.decembrī viņš piedalīsies slēgtajās “Spēka pasaules” klubu sacensībās Valmierā, kurās startēs tikai klubu biedri. Sacensībās varēs nokārtot sporta meistara titulu vai arī reģistrēt Latvijas rekordu. “Ja esi spējīgs labot kādus rezultātus, tur to varēs darīt, jo tur būs arī sertificētie tiesneši. Pagājušajā gadā arī es tieši šajās sacensībās sasniedzu Latvijas rekordu. Svara kategorijā līdz 105 kilogramiem es uzspiedu 206 kilogramus. Tagad esmu citā svara kategorijā, un tur jau sasniegtais rekords ir 232 kilogrami. Lai to pārspētu, man vēl ir jāpapūlas un jāpatrenējas,” saka D.Haritesku. Viņš šajās sacensībās plāno nokārtot Latvijas sporta meistara titulu. Lai to sasniegtu, viņam jāuzceļ 220 kilogrami savā svara kategorijā.

Kategorijas