Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nedzīst? Parādi savu brūci dakterim!

2013.gada 7.decembrī  Gulbenē, Upes ielā 1 Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības telpās viesosies SIA Brūču klīnika ārsts, kurš sniegs bezmaksas konsultācijas pacientiem ar izgulējumiem, osteomielītu, pēdu deformācijām un diabētiskajām pēdām. 
SIA Brūču klīnika ir medicīnas iestāde, kas specializējusies nedzīstošu brūču ambulatorā un stacionārā ārstēšanā. Jau vairākus gadus klīnika rīko bezmaksas konsultācijas Latvijas pilsētās, lai dotu iespēju pacientiem, kuru vidū nereti ir cilvēki ar maziem ienākumiem, saņemt brūču speciālista konsultāciju netālu no savas dzīves vietas un informētu par nedzīstošu brūču profilakses principiem un ārstēšanas iespējām.

Ja cilvēkam ir jušanas traucējumi (piemēram, pēc mugurkaula traumas), pastāv liela iespējamība, ka var izveidoties izgulējumi. Ilgstoši nemainot pozu, audiem zem ķermeņa svara ir nepietiekama asinsrite un tie atmirst, radot nedzīstošas brūces. Diabētiskā pēda ir bieža problēma pacientiem ar cukura diabētu. Jušanas un asinsrites traucējumu dēļ viņiem viegli veidojas brūces, turklāt tās grūti pakļaujas ārstēšanai. Arī pēdu deformācijas ir viens no biežākajiem nedzīstošu brūču veidošanās iemesliem. Nepareizas formas dēļ pēda tiek noslogota nevienmērīgi. Atsevišķi pēdas punkti ilgstoši nespēj izturēt lielo slodzi un izveidojas brūces. Neatrisinot pēdas deformācijas problēmu, brūces nav iespējams izārstēt. Savukārt osteomielīts ir kaula un apkārtējo audu iekaisums, kas visbiežāk attīstās pēc vaļējiem lūzumiem, taču var  izveidoties arī pēc hroniskām brūcēm.

Dažkārt cilvēki gadiem cenšas sadzīvot ar brūcēm, pieņemot to kā nenovēršamu likteni. Tā tam nav jābūt- nedzīstošas brūces var un vajag ārstēt! Taisnība, kā jau liecina arī nosaukums, šādas brūces nesadzīst ne dienu, nedz dažu nedēļu laikā, tomēr ārsti mudina nenolaist rokas un rūpēties par savu veselību, griežoties pie speciālistiem un strikti ievērojot to norādījumus. Jāatceras, ka nedzīstošas brūces ne vien rada pacientiem sāpes un diskomfortu, padarot par neiespējamu veikt ikdienas mājas soli un pelnīt iztiku, bet arī tērē ķermeņa resursus. Hroniskas brūces ir pastāvīgs infekcijas un asins saindēšanās risks, tiek bojātas nieres un aknas un tās var veicināt arī ļaundabīgu veidojumu rašanos.

Lai pieteiktos uz konsultāciju pie Brūču klīnikas speciālista, pacienti tiek aicināti zvanīt pa tālruni: 29240254
Brūču speciālists konsultācijas laikā sastādīs ārstēšanas plānu, nozīmēs nepieciešamās analīzes, ieteiks ārstniecības līdzekļus, paskaidros, kā rūpēties par brūcēm ikdienā un nepieciešamības gadījumā veiks brūču pārsiešanu.

Brūču klīnika vēlas informēt arī par īpašu tālruņa numuru izgulējumu pacientiem- 28456602, pa kuru turpmāk būs iespējams sazvanīties ar brūču speciālistu un uzdot savus interesējošos jautājumus par profilaksi un ārstēšanas iespējām.

Vairāk par klīniku un nedzīstošām brūcēm varat uzzināt mūsu mājas lapā: www.woundclinic.lv

Kategorijas