Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras aicinājums Latvijas uzņēmējiem

Eiro šogad ir viens no visvairāk diskutētajiem tematiem, esam runājuši par to stundām ilgi visdažādākajos līmeņos – valdībā, uzņēmumos, profesionālajās uzņēmēju organizācijās, ģimenēs. Par biznesa vides un valsts attīstību domājot, mēs esam pārliecināti, ka eiro ieviešana Latvijā ir vienīgais un pareizais solis. Lai gan pati eiro ieviešana kā notikums, protams, mūs nepadarīs par labākiem, veiksmīgākiem uzņēmējiem, tā dos jaunas biznesa attīstības iespējas. No katra no mums būs atkarīgs tas, vai un kā to izmantosim.
Eiro ieviešana maksā naudu, jo īpaši tirgotājiem. Tāpat nenoliegsim, valdības akceptētās izmaiņas dažādos likumdošanas aktos atstās iespaidu uz cenu politiku gan lielā, gan mazā uzņēmumā jau no 1. janvāra. Un tomēr, vai cenu nepamatota celšana ir mūsu - uzņēmēju interesēs? Vai mūsu produktiem, pakalpojumiem būs pircēji, ja cenas „sacelsim tikai tāpēc, ka ieviešam eiro”?

Protams, neviens cits, izņemot pašu uzņēmēju, nevar regulēt sava produkta vai pakalpojuma cenu, bet ar savu maciņu par cenu izmaiņām balsos pircējs un klients.

Iniciatīva „Godīgs eiro ieviesējs”, kuru šovasar kopā ar vēl sešām uzņēmēju organizācijām iedibināja LDDK un LTRK, aicina uzņēmējus atbalstīt piecus vienkāršus principus:

* neizmantot eiro ieviešanu preču un pakalpojumu (nepamatotai) cenu celšanai,

* paralēlās cenu atspoguļošanas periodā cenas skaidri un nepārprotami norādīt abās valūtās,

* nodrošināt godīgu pārrēķinu no latiem uz eiro pēc oficiāli noteiktā kursa,

* informēt un apmācīt savus darbiniekus par eiro ieviešanu,

* veicināt šo principu ievērošanu un pievienošanos iniciatīvai savu sadarbības partneru, klientu un piegādātāju vidū un uzņēmējdarbības vidē kopumā.

Šobrīd iniciatīvai „Godīgs eiro ieviesējs” pievienojušies jau gandrīz 1`200 uzņēmēji no visas Latvijas, aptverot vairāk kā 10`000 tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietu. Iniciatīvas uzlīmes redzamas gan pie lielu un pavisam mazu veikaliņu ieejas durvīm, medicīnas un kultūras iestādēm, gan finanšu institūcijām un ražošanas uzņēmumiem.

Uzņēmēji iniciatīvas logo – publisko apliecinājumu godīgas komercprakses atbalstam izvieto uz rēķiniem, pasta sūtījumiem, mājas lapās, izmanto e-pasta parakstā. Iniciatīvas uzlīme ļauj iedzīvotājiem atpazīt uzņēmumus, kam tāpat kā katram no mums rūp cenu stabilitāte valstī eiro ieviešanas procesā un likumu prasību ievērošana.

Tāpēc uzņēmumi, kas vēl nav iniciatīvas „Godīgs eiro ieviesējs” dalībnieki, ir aicināti iepazīties ar iniciatīvas Memorandu mājas lapā www.godigs.lv un, atbalstot tā principus, pievienoties iniciatīvai un izmantot gan eiro ieviešanu, gan iniciatīvas piedāvātās iespējas kā instrumentu attīstītas uzņēmējdarbības vides veicināšanai. Mēs uz šo mērķi ejam kopā ar jums.

Kategorijas