Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Muzejam jauna vadītāja

Diāna Lozko

2013. gada 29. novembris 00:00

91

Vakar, ar deputātu balsojumu 14 par un 1 pret, par jauno Alūksnes muzeja vadītāju tika apstiprināta Marita Oldere.
Pieteikšanās vakantajai muzeja vadītājas vietai bijusi likumsakarīga, jo M.Oldere jau gadu strādājusi muzejā par kultūras tūrisma organizatori un arī kolēģi bijuši ļoti atsaucīgi un ieteikuši viņai pieteikt savu kandidatūru. Viņa atzīst, ka sākumā muzeja darbībā nekas būtiski nemainīsies, jo pie jaunā amata ir jāpierod, kā arī jāsagatavojas nākamā gada muzeja akreditācijai. “Primārais noteikti ir krājuma sakārtošana. Pie tā esam strādājuši līdz šim un darbu turpināsim. Manos plānos ir turpināt iesāktos darbus pie pils un parka kā vienota kompleksa izveides. Muzejs, pils un parks cits citu tikai papildina. Tie viens otram ir kā pievienotā vērtība, tāpēc mēs mērķtiecīgi ejam uz Jaunās pils pirmā stāva restaurāciju,” saka M.Oldere.
Muzejā top arī vēsturiskā ekspozīcija, kas būs inovatīva un multimediāla. M.Oldere uzsver, ka šobrīd muzejā ir salīdzinoši daudz izstāžu zāļu, taču viņa vēlētos samazināt to skaitu un izmantot tās efektīvāk. “Labāk mazāk, bet kvalitatīvāk. Turpināsim saviem apmeklētājiem piedāvāt profesionālās mākslas izstādes un noteikti neaizmirsīsim par vietējiem māksliniekiem un jubilāriem,” pauž M.Oldere.
Pēc Jaunās pils pirmā stāva restaurācijas alūksnieši un citi interesenti iegūs reprezentatīvas telpas, kuras būs iespējams izmantot pasākumiem, kamerkoncertiem, semināriem un svinīgām sēdēm. ◆

Kategorijas