Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pieņem jaunu izaicinājumu

Diāna Lozko

2013. gada 29. novembris 00:00

44

Jaunā Malienas tautas nama vadītāja Aivita Ezeriņa pārņēmusi vadības grožus 16.oktobrī un nu jau vairāk nekā mēnesi aktīvi dabojas, lai uzlabotu malieniešu dzīves sparu.

Cenšos darīt savu darbu, cik labi vien varu
Iepriekšējā Malienas tautas nama vadītāja Evita Bogdanova pieņēma piedāvājumu strādāt Alūksnes pilsētas tautas namā. “Piedāvājumu strādāt par tautas nama vadītāju man izteica pārvaldes vadītāja. Ilgi domājot, bērnu pierunāta, piekritu. Pirms tam strādāju pirmsskolas izglītības iestādē “Mazputniņš” par skolotāju. Savs darbs man ļoti patīk, un kaut ko tik ļoti mainīt savā dzīvē nevēlējos, kaut gan domu par tautas nama vadīšanu biju apsvērusi, kad tika izsludināts konkurss uz vakanci,” stāsta A.Ezeriņa. Viņa atzīst, ka tikai nesen ir apjautusi savus pienākumus un pamazām mācoties daudz ko jaunu. “Saprotu, ka darbs tautas namā pats par sevi jau ir jauns izaicinājums. Kultūras joma man nav sveša, jo vairākus gadus darbojos pagasta amatiermākslas kolektīvos, kā arī esmu organizējusi un vadījusi vairākus pasākumus bērnudārzā, bet strādāt kāda cita vadībā un vadīt pašai ir pilnīgi atšķirīgas lietas. Tomēr cenšos darīt savu darbu, cik labi vien varu, un meklēju jaunas idejas radošai darbībai,” uzsver A.Ezeriņa. Viņa stāsta, ka grūtākais, vadot tautas namu, ir uzminēt iedzīvotāju vēlmes attiecībā uz koncertiem, pasākumiem. “Vēlos iemācīties atrast to atslēdziņu, ar ko atslēgt visas durvis, lai cilvēki nāktu uz tautas namu, lai iemīlētu kultūru, līdzdarbotos, veidotu pagasta sabiedrisko dzīvi jaukāku, krāsaināku un interesantāku,” saka A.Ezeriņa.

Notiks jau par tradīciju
kļuvusī balle
7.decembrī Malienas tautas namā viesosies Harijs Ozols un Santa Zapacka ar koncertu  “Ar mīlestību un smaidu”, bet 13.decembrī lieli un mazi aicināti iedegt pagasta lielo egli. Radošajās darbnīcās kopā varēs veidot vaska sveces, pērlīšu un papīra eņģelīšus, Ziemassvētku apsveikumus kā arī sasveicināties ar Ziemassvētku vecīti un viņam ausī iečukstēt savu viskvēlāko vēlēšanos. Īsi pirms svētkiem pagasta pašdarbnieki aicinās uz koncertu  “Kad sirdij pieskaras brīnums”, bet Ziemassvētku egles pasaciņas stāstīs pirmsskolas vecuma bērni. Vecgada vakarā notiks jau par tradīciju kļuvusī balle ar pārsteigumiem, jautrām atrakcijām un grupu “Brīvdiena”. ◆

Kategorijas