Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tuvojas noslēgumam sportiskais gads

Tuvojas noslēgumam arī sportiskais gads Apes novadā. Tas šogad bija ar Latvijas jaunatnes olimpiādes zīmi Ventspilī un Liepājā, kur piedalījās Apes novada komanda izcīnot trīs medaļas taekvondo un labi startējot citos sporta veidos- ierindojot Apes novadu augstā  vietā.

Novads ir ļoti sportisks un ar labiem panākumiem nes savu vārdu ārpus novada robežām ar savu sportistu labajiem panākumiem, gan ar labi sarīkotiem valsts mēroga pasākumiem.

Kārtējā novada gada apbalvošanas pasākumā sportā ir rekordliels apbalvojamo saraksts-mums ir  sportisti, kuri izcīnījuši godalgotas vietas valsts čempionātos-Jānis Kūms, Atis Kalējs, Raivis Kalniņš(orientēšanās), Matīss Karro, Raivis Levans(motosports), Ēriks Dumārovs, Māris Neiders, Sandis Andersons, Juris Ozoliņš-( spēka trīscīņa), ekipāžas Mairis Jurka,Mārtiņš Janušs, Kristaps Kaktiņš(trofi reids-„Lielais dubļu ērglis”, Ģirts Gailītis,Raivis Repuls, Edgars Miķelsons(trofi reids-„Mazais dubļu ērglis”).

Veselību nevar iegūt vienas dienas laikā un nedēlas laikā, to var tikai sabojāt. Tādēl ir prieks par novada jaunatni, kura regulāri piedalās novada rīkotajos pasākumos uzturot dzīvesprieku un nostiprinot veselību.
Vairāk kā mēneša garumā turpinās novada basketbola čempionāts, kurā ņem dalību ne tikai pagastu komandas, bet arī viesi no citiem novadiem.

Kā jauns pasākums pēdējos divos gados ir novada atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus marta sākumā,  uz kuru sabrauc sportisti no visas valsts. Jau otro  vasaru turpinās novada sacensības tenisā vienspēlēs un dubultspēlēs visu sezonu. Vasaras periodā tradicionāli tiek organizēts novada pludmales čempionāts ar  posmiem katrā pagastā. Tradicionāli visu aprīli risinās novada atklātais čempionāts florbolā. Decembra sākumā notiek jauniešu turnīrs florbolā, uz kuru sabrauc komandas no Gulbenes, Smiltenes, Alūksnes novadiem. Ziemas periodā tiek organizētas jauniešu komandu sacensības hokejā. Novads atbalsta pasākumu sarīkošanu hokejā, minifutbolā, novusā, rallijā, motokrosā, ir laba sadarbība ar Igaunijas pagastiem-Rougi, Jaunrozi, Monisti.

Ar labiem panākumiem novada vārdu nes volejbola komanda „Gaujiena” izcīnot godalgotu vietu amatieru čempionātā Rīgā. Ziemeļlatvijas basketbola turnīrā labi spēlē sieviešu komanda. Tradicionāli hokeja turnīros Valmierā uzvar komanda ar nosaukumu”Ape”.

Arvis Markuss jauktajā dubultspēlē uzvarēja Baltijas kausa posmā novusā.

Bez jaunatnes olimpiādes startiem novada komandas ar labiem panākumiem piedalījās valsts senioru 50. Sporta spēlēs  svaru stieņa spiešanā Priekulē un novusā Aizputē.

Par starptautiska mēroga tradicionālo motokrosu ”Vaidavas kausi’” sarīkošanu paldies Mairim levanam un Austrim Gailītim par sacensībām Trapenē trofi reidā. Apē ir labas sporta bāzes ar iespējām visiem piedalīties un nostiprināt veselību. Līdz plkst. 21.00 sporta zāle ir noslogota, tajā šogad vairāk trenējas arī aktīvisti no Gaujienas, Virešiem, Sikšņiem, Trapenes.

Lielu darbu prasa hokeja laukuma uzturēšana ziemas periodā.        

Ar novēlējumu Jaunajā gadā visu to labāko visiem sporta  atbalstītājiem un arī kritizētājiem, īpaši saku paldies Andim Popam, Lienei Ābolkalnei, Aijai Latikai, Andrim Zeltiņam, Sandrim Janušam, Līgai Vabulniecei, Arvim Markusam, Rimantam Krievānam, Armandam Būdam, Antim Malteniekam, Sergejam Beļimenko, Austrim Gailītim, Viesturam Dandenam, Gundai Purakalnei. Lai mums visiem laimīgs 2014. gads. 

Kategorijas