Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biešu salāti

Pārsla Konrāde

2013. gada 6. decembris 00:00

275

Salātiem vajadzēs 3 kg sarkano biešu, 800 g burkānu, 800 g sīpolu, 500 g paprikas, 1 kg tomātu, 5 ēdamkarotes sāls, 6 ēdamkarotes cukura, 0,5 l eļļas, 2 lauru lapas, 2 ēdamkarotes etiķa esences. Bietes un burkānus sarīvē. Papriku, sīpolus, tomātus sasmalcina. Pievieno visas garšvielas un sajauc. Salātus var lietot uzreiz pie gaļas ēdieniem, bet tie garšo labāk, ja pastāv. Var gatavot ziemai – apmēram divas stundas salātus atstāj pastāvēt, tad apmēram stundu vāra. Pēc tam pilda burciņās un sterilizē. Burciņu salātus ziemā var izmantot, vārot boršču, bet vasarā karstā laikā likt klāt aukstajai zupai. ◆

Kategorijas