Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sacenšas ar robotiem

Diāna Lozko

2013. gada 6. decembris 00:00

0

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnes Bērnu un jaunieši centra “Lego” robotikas pulciņa dalībnieki kopā ar treneri Ivaru Vīksnu veiksmīgi startēja Igaunijas “First “Lego” League” (FLL) 2013” čempionāta “Nature`s furry” Igaunijas pusfinālā.
Sacensībās piedalījās 25 Igaunijas un  3 Latvijas komandas. Kopvērtējumā Alūksnes Bērnu un jauniešu centra komanda ieguva 13.vietu  robotikas sacensību sekcijā 28 komandu konkurencē un dalītu 1.vietu  Latvijas trīs komandu konkurencē, kā arī iespēju startēt Igaunijas FLL čempionāta finālā.
I.Vīksna atzīst, ka dalība sacensībās deva iespēju jaunpienācējiem komandā novērtēt citu komandu darbu, piedzīvot pirmo sacensību pieredzi, smelties idejas robotbūves risinājumos un uzdevumos nākamajām šīssezonas sacensībām. “Jau pagājušajā gadā igauņi noorganizēja ļoti augsta līmeņa sacensības. Latvijā tieši šādā klasē sacensības nenotiek. Ne visi cilvēki pat izprot, cik tas ir interesanti un ka darbošanās ar robotiku ir ļoti interesanta un attīstoša nodarbe. Tā daudz ko dod ne tikai jauniešiem, bet arī pieaugušajiem. Treneris meklē atbildes kopā ar bērniem, jo arī viņš nezina visas atbildes. Šīs sacensības pārbaudīja ne tikai mūsu tehniskās spējas, bet arī to, kā mēs spējam sadarboties komandā. Zelta medaļa tika katram dalībniekam, jo FLL nav zaudētāju, ir tikai uzvarētāji un ieguvēji,” saka I.Vīksna. ◆

Kategorijas