Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rekonstrukciju beigs nākamvasar

Mārīte Dzene

2013. gada 6. decembris 00:00

796

Alūksnieši satraukti vēro, ka pēdējās dienās mainīgie laika apstākļi nav bijuši labvēlīgi ielu rekonstrukcijas darbu pabeigšanai. Sinoptiķi sola, ka brīvdienās piesals un turpmākajās dienās kļūs vēl vēsāks. Tas acīmredzot nozīmē, ka Pils iela un Jāņkalna iela paliks tādas, kādas tās ir.


Darbus beigs šonedēļ
“Cik šonedēļ pagūs izdarīt, tik arī būs. Pils ielā asfalta segums nebūs visā garumā. Pie Torņa un Pleskavas ielas tiks piegreiderēts un izlīdzināts, kā arī sakārtosim gājēju celiņus, saberot tajos šķembas. Jāņkalna ielu domājam pabeigt, jo tur nekas daudz vairs nav palicis,” atzīst pilnsabiedrības “CEKA M” projektu vadītājs Nauris Prāms. Tā kā Pils iela netiks pabeigta, ziemā tās uzturēšana paliks pilnsabiedrības pārziņā, tāpēc tikšot slēgts līgums ar ceļu uzturētājiem. N.Prāms uzskata, ka ziemā pārvietoties bez problēmām varēs gan gājēji, gan automašīnas. Atbildot uz jautājumu, kāpēc jaunajā asfalta segumā Pils ielā ir jau prāvas bedres, N.Prāms skaidro: “Ņemot vērā lielo satiksmes intensitāti un lietus ietekmi, jaunuzbūvētā šķembu pamata virskārta pirms asfalta ieklāšanas ir tikusi deformēta, tādēļ radušās šīs bedres. Lai gan darbu laikā atsevišķi ielas posmi tika slēgti, brīvdienās tie tika atvērti un samirkušās šķembas sabraukātas.” Viņš uzsver, ka visas bojātā asfalta vietas tiks apzinātas un izlabotas – pavasarī asfaltbetonu tajās izfrēzēs un ieklās no jauna.

Solīts makā nekrīt
“Pašvaldībai nebūs jāmaksā par atkārtotu darbu veikšanu, labojot kļūdas un defektus. Ja Pils ielas būvētāji būtu paspējuši labā kvalitātē ieklāt pamatni un pirmo asfalta kārtu, tad pa ziemu tas “izstaigātu”, bet pavasarī atliktu pielabot un klāt otro asfalta kārtu. Tagad diemžēl nav izdarīts tas, kas bija vajadzīgs,” atzīst Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis. Viņš uzsver, ka šādā situācijā Pils ielas uzturēšana ziemā paliek pilnsabiedrības pārziņā. Ja pret to attieksme būs tāda pati kā pret būvdarbiem, tad alūksniešiem būs grūtības gan iet, gan braukt pa Pils ielu. A.Dukulis norāda, ka visi defekti tiek fiksēti un pavasarī tie būs jālabo. Brāķi pašvaldība nedomā pieņemt.
Vēl pirms mēneša N.Prāms “Alūksnes Ziņām” apgalvoja, ka visi darbi tiks pabeigti laikā, kā tas ir paredzēts. Tiesa, novembrī rekonstrukcija notika intensīvāk nekā iepriekš. Taču jau šā gada sākumā tika solīts, ka strādās ar pietiekamu jaudu, lai iekļautos paredzētajā projekta īstenošanas laikā, bet vasarā šos centienus nemanīja. Tagad ir zināms, ka darbiem ir apstiprināts tehnoloģiskais  pagarinājums līdz 2014.gada 21.jūlijam. Tas nozīmē, ka pilnsabiedrībai “CEKA M” nebūs jāmaksā soda naudas par termiņa kavējumu. Turklāt šajā situācijā necietīs arī pašvaldība, ka nav ievērots projekta īstenošanas termiņš – 2014.gada 13.februāris. ◆

Kategorijas