Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noskaidro labākos

Agita Bērziņa

2013. gada 13. decembris 00:00

50

Ziemeru 29.mazpulks šogad svin 15 gadu jubileju. Tikpat gadu ir mazpulka iedibinātajai tradīcijai - konkursam “Zemes meita un Zemes dēls”.
Sākotnēji konkurss tika rīkots vien pašu mazpulka bērniem, taču pirms pieciem gadiem pirmo reizi tajā piedalījās arī Strautiņu mazpulka bērni un tas kļuva jau par novada konkursu. Šogad konkurss bija vēl īpašāks, jo kopā ar Ziemeru, Ilzenes, Strautiņu un Liepnas mazpulcēniem par tituliem cīnījās arī Rēzeknes, Ludzas, Valkas un Liepupes mazpulcēni.
Mazpulka vadītājs un konkursa rīkotājs Jānis Bērtiņš ir gandarīts, ka konkurss laika gaitā ieguvis tik lielu nozīmi. Viņš arī teic, ka priecājas par ikvienu mazpulku, kur tiek rīkots šāds konkurs un izvēlēti titulu “Zemes meita” un “Zemes dēls” ieguvēji. “Domāju, ka vispirms katrā mazpulkā būtu jābūt šādam konkursam un pēc tam labākie cīnītos plašākā konkursā,” teic J.Bērtiņš.
Lai iegūtu titulu, bērniem bija jāveic vairāki uzdevumi. Piemēram, mājās bija jāpagatavo adventes vainags, groziņš ar Ziemassvētku gardumiem un vizītkarte. Interesantākā konkursa daļa bija priekšnesuma jeb sava talanta rādīšana. Mazpulcēni dziedāja, spēlēja mūzikas instrumentus, dejoja, defilēja, lasīja un skaitīja no galvas iemācītus dažādus darbus. Konkursa noslēgumā bija jāveic praktisks darbs – no baltas papīra lapas jāizgatavo sniegpārsliņa. “Bērni bija ļoti centušies. Visvairāk mani iepriecināja adventes vainagu skaistums un groziņi, kuros bija gan zirņi un pīrāgi, gan piparkūkas, mandarīni un rieksti. Visi bija ļoti centušies un domājuši. Aizraujoša bija arī priekšnesumu daļa. Katrs rādīja, ko prot. Turklāt, ja mājas darbus bērnam varbūt palīdzēja darināt vecāki, tad sniegpārsliņu konkursā neviens nepalīdzēja,” stāsta J.Bērtiņš.
Žūrijai bija ļoti grūti vienoties par titula ieguvējiem. Titulu “Zemes meita” jaunākajā grupā ieguva Lelde Melece no Ilzenes mazpulka, par “Zemes dēlu” kļuva Ralfs Voropajevs no Ziemeru mazpulka; vecākajā grupā - Annika Epnere no Strautiņu mazpulka un Matīss Luiks no Ziemeru mazpulka. “Visi bērni bija labi, bet titulu ieguvēji tiešām ir to cienīgi. Puse no panākumiem ir sadarbība ar vecākiem, tāpēc gribu uzteikt Ralfa mammu Ivetu un Matīsa mammu Aivu, kuras palīdzēja sagatavoties konkursam,” saka J.Bērtiņš.

Kategorijas