Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Šobrīd veicas labi

Agita Bērziņa

2013. gada 13. decembris 00:00

1

Intars Berkulis: “Bijām ļoti daudz darba ieguldījuši un vienubrīd nesapratām, ko tas galu galā dos, bet Andreja rezultāti parāda, ka viss ir kārtībā.”

Latvijas vadošais biatlonists alūksnietis Andrejs Rastrogujevs Pasaules kausa izcīņas otrā posma 12,5 kilometru iedzīšanas distancē Austrijā, kļūdoties vien pēdējā šāvienā, izcīnīja 9.vietu. Tā A.Rastorgujevam ir otra augstākā vieta karjerā - pagājušajā sezonā Sočos klasikā izdevās izcīnīt 4.vietu.

A.Rastorgujevs slēpošanā sasniedza ātrāko laiku starp visiem sportistiem, bet, neskaitot sākuma intervālus, Latvijas biatlonists sasniedza trešo rezultātu. Pasaules kausa kopvērtējumā A.Rastorgujevs šobrīd ar 47 punktiem ieņem 31.vietu. Sportista treneris Intars Berkulis laikrakstam atzīst, ka Andrejam šobrīd veicas labi. “Pirmais posms bija ne tik veiksmīgs tieši šaušanas ziņā, bet tur bija vairāki aspekti. Otrā posma pirmajā startā Austrijā sprintā ieņēma 26.vietu, stafetē savu etapu veica ļoti labi un izšāva ar piecām patronām guļus un stāvus pa nullēm. Iedzīšanā izdarīja visu, ko vien varēja izdarīt. Panākumu pamatā ir darbs,” saka I.Berkulis.
A.Rastorgujevam šis ir otrais olimpiskais cikls. “Gatavojoties pirmajam olimpiskajam ciklam, mērķis bija vispār tikt uz Olimpiskajām spēlēm, ko Andrejs toreiz arī izdarīja. Šim olimpiskajam ciklam gatavojamies citādāk. Vairāk strādājam uz meistarību, lai rezultātus būtu ne tikai rezultāts, bet augsts rezultāts,” atklāj treneris.

Trenējas augstkalnē
I.Berkulis arī stāsta, ka treniņu procesā fiziskās sagatavotības ziņā neko daudz nav mainījuši. “Gatavojāmies tā, kā esam gatavojušies vienmēr. Mums bija savs plāns, bet vēl kopā ar Latvijas Olimpiskās komitejas ārstu Aldi Cīruli izstrādājām plānu, kā trenēties augstkalnē. Nosacīti mēs pat riskējām, ieguldījām diezgan daudz līdzekļu un ar Andreju dzīvojām kalnos stipri augstu virs jūras līmeņa. Parasti mēs tā nedarījām. Gatavojāmies ar nedaudz citādāku pieeju. Bijām ļoti daudz darba ieguldījuši un vienubrīd nesapratām, ko tas galu galā dos, bet Andreja rezultāti parāda, ka viss ir kārtībā. Arī slēpošanas ātrums ir noturēts, kam tādam vajadzēja arī būt, ja esam izdarījuši visu pareizi. Sliktāk nevajadzēja būt. Protams, tā nebūs regulāri un ātrums var mainīties,” stāsta I.Berkulis. Nav mainīti cilvēki, kuri gatavo un testē Andreja slēpes. Arī tehniski Andrejs ir nodrošināts un par slēpēm gādā slēpju firma “Fischer”.

Šaušanas rezultāti neuzlabojas
Šonedēļ A.Rastorgujevs startē pēdējā posmā pirms jaunā gada Francijā. “Mājās nebrauksim un paliksim trenēties augstkalnē Itālijā. Svētku šogad nebūs, būs tikai treniņi. Pēc tam 2.janvārī dosimies uz Vāciju, kur startēsim divos Pasaules kausa posmos Oberhofā un Rūpoldingā. Sesto Pasaules kausa posmu izlaidīsim un tā vietā nometnē gatavosimies Olimpiskajām spēlēm. Uz Sočiem dosimies 5.februārī,” teic I.Berkulis.
Pasaules kausa posmos startē arī alūksniete Žanna Juškāne. “Žannai tāpat kā Andrejam neveicās kausa pirmajā posmā Esterzundā. Joprojām ir problēmas ar šaušanu. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu Žannai ir progress fiziskajā kondīcijā. Viņa ir gatava cīnīties gan par punktiem, gan tikšanu iedzīšanā. Šobrīd viņai to liedz darīt kļūdas šaušanā, kas nav uzlabojusies. Skatīsimies, kas notiks tālāk,” saka I.Berkulis.

Dambis - citā ekipāžā
Savukārt bobsleja stūmējs Intars Dambis Pasaules kausa otrajā posmā ASV trasē Pārksitijā startēja nevis Oskara Melbārža, bet Oskara Ķibermaņa pilotētajā četrinieka ekipāžā. “Komandas tika mainītas, jo iepriekšējā posmā mūs diskvalificēja svara dēļ. Manā vietā O.Melnbārža ekipāžā ielika vieglāku. Par šādām izmaiņām neesmu priecīgs, esmu apbēdināts. Taču jāiet tālāk un jācīnās. Nekas nav akmenī cirsts, un pastāv iespēja, ka mainīs atpakaļ. Līdz Olimpiskajām spēlēm vēl tālu, un viss vēl var mainīties,” saka I.Dambis. Pirmajā braucienā viņa ekipāža uzrādīja astoto labāko laiku, līderiem piekāpjoties par 0,14 sekundēm. Tikmēr otrajā braucienā viņam - trešais labākais laiks un summā - 6.vieta 0,41 sekundi aiz uzvarētāja.

Kategorijas