Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kļūt par labāku cilvēku

Agita Bērziņa

2013. gada 13. decembris 00:00

1

Man Ziemassvētku gaidīšanas laiks iet roku rokā ar ziedošanu. Tas ir tikpat pašsaprotami, kā darināt adventes vainagu vai cept smaržīgas piparkūkas. Ziedošana man ir neatņemama svētku sastāvdaļa. Esmu domājusi, kāpēc mana sirds labestībai un labiem darbiem atveras tikai svētku laikā. Vai tā būtu ikdienas steiga, kas neļauj apstāties un sajust citus cilvēkus, vai pašai savu problēmu svarīgums, kas aizmiglo skatu uz citu sāpēm? Varbūt tā ir īpašā svētku gaidīšanas noskaņa, domas, kas domātas pārdomu laikā? Varbūt. Taču, lai kādi arī būtu iemesli, man pašai šķiet pozitīvi, ka svētku gaidīšanas laikā kļūstu labāka. Nav jau tā, ka visu gadu esmu bijusi slikts cilvēks un neesmu paveikusi ne kripatiņu labu darbu, taču tieši šajā laikā spēju izdarīt vairāk un īpašāk. Un es zinu, ka neesmu tāda vienīgā. To varu teikt, ne vien pazīstot konkrētus cilvēkus, bet par to liecina arī svētku laikā rīkotās labdarības akcijas.
Arī šogad svētku gaidīšanas laiks man iet roku rokā ar ziedošanu. Ar skumjām gan jāteic, ka Latvijā cilvēku sirdis labestībai atvērās agrāk... Zolitūdes traģēdija vienoja mūs un kopā spējām darīt labu, palīdzot tiem, kuriem tas tobrīd bija ļoti nepieciešams. Vien atkal jāteic - diemžēl labestību aizēno krāpnieki un cietušo ģimeņu stāsti par to, cik grūti iegūt palīdzību un saziedoto naudu. Protams, tie ir tikai individuāli gadījumi un nevar spriest par visu kopumā. Ikreiz, dzirdot kaut ko sliktu par ziedošanu, sirds notrīs un iezibas doma, ka vairs to nedarīšu. Un tomēr... tās ir tikai mirkļa sajūtas, un rūgtums pāriet. Man vienmēr licies īsts brīnums tas, kā latu pie lata, kopā ziedojot, krājas summa, kas ļauj kādam īstenot sapni dzīvot. Parasti tās ir nelaimes vai slimības, kuru dēļ tiek lūgta citu cilvēku palīdzība.
Es zinu, kāds man pārmetīs, ka ar labu darbu darīšanu nav jālielās. Es negribu lielīties, vien izstāstu savu stāstu, kas varbūt pamudinās vēl kādu rīkoties līdzīgi. Darīt labu nekad nav par vēlu, un kādēļ  gan lai svētku gaidīšanas laiks nekļūtu par īsto brīdi kļūt par cilvēkiem ar lielo burtu. Piemēram, šogad citu cilvēku atbalsts nepieciešams arī sportistam un aktīvam jaunietim Kristeram no Zeltiņiem. Palīdzēt viņam var, Alūksnes un Apes novada fonda rīkotajā labdarības tirdziņā iegādājoties kādu adītu zeķi, medus burku vai apsveikuma kartīti. Visi kopā mēs varam palīdzēt!

Kategorijas