Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Basketbola čempionāts finišē

Diāna Lozko

2013. gada 13. decembris 08:06

342

Beidzies Apes novada basketbola čempionāts. Tajā uzvarēja Apes komanda “Apiņi”. Visi čempionāta posmi bija pārsteigumu pilni, un konkurence starp komandām bijusi tiešām sīva.

“Apiņi” jau trešo gadu pēc kārtas ir labākā komanda. Otro vietu izcīnīja Trapenes komanda, trešo - “Virsaitis” no Apes, ceturtajā vietā ierindojās “Seniori” no Smiltenes, piektajā vietā – Gaujienas komanda. “Bronzas medaļu likteni izšķīra iegūtie un zaudētie punkti starp trīs komandām, jo lielie punkti bija vienādi. Šajā spēlē rādītāju  attiecība nedaudz labāka bija “Virsaitim”,” informē Apes novada sporta darba organizators Juris Ozoliņš. Čempionāta labākie spēlētāji komandās: Ritvars Ņeupakojevs (“Gaujiena”), Kārlis Muižnieks (“Seniori”), Raitis Semjonovs (“Virsaitis”), Artis Joksts (Trapene), Kristaps Liberts (“Apiņi”). Par čempionāta trīs labākajiem spēlētājiem tika atzīti Kārlis Latiks (“Apiņi”), Matīss Mežulis (“Trapene”) un Roberts Jansons (“Virsaitis”).  

Sestdienas spēlē “Trapene” spēlēja vadībā, taču uz spēles beigām “Apiņi” izlīdzināja rezultātu un guva uzvaru ar 83:80. “Esmu apmierināts ar sacensību gaitu. Komandas ir spēcīgas, un vājākas komandas nemaz necenšas piedalīties. Spēles tiešām bija spraigas, un tas priecē,” saka J.Ozoliņš.

Komandas “Apiņi” līderis Rimants Krievāns atzīst, ka uzvara nav nākusi viegli. “Uzvarēt mums palīdzēja komandas biedrs Nauris Liberts, kurš šoreiz spēlē nepiedalījās, jo viņam tika veikta deguna operācija. Viņš spēli vēroja no malas un palīdzēja mums ātrāk saprast pretinieku vājās vietas. Reiz tā trapenieši mūs izkoda no malas, bet šoreiz mēs viņus. Pēdējā ceturtdaļā uzlikām presingu un pretinieki netika ar to galā. Šī spēle bija grūtāka arī ar to, ka mums pret “Trapeni” šī bija jau otrā spēle dienā, bet viņiem - tikai pirmā. Viņi nebija tik piekusuši,” uzsver R.Krievāns.

Kategorijas