Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevam 33.vieta Pasaules kausa trešā posma sprinta sacensībās

LETA

2013. gada 14. decembris 18:18

90

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja 33.vietu Francijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas trešajā posma sprinta sacensībās.

Rastorgujevs desmit kilometru distanci veica 23 minūtēs un 38,7 sekundēs, pieļaujot divas kļūdas šaušanā. Latvijas sportists no uzvarētāja norvēģa Juhannesa Tingnesa Bē atpalika par vienu minūti un 32 sekundēm.

Pateicoties sasniegtajam rezultātam, Rastogujevs kvalificējies iedzīšanas sacensībām.

Pasaules kausa kopvērtējuma vīriem pārliecinošā līderpozīcijā ar 282 punktiem ir pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs Martēns Furkads no Francijas, bet Rastorgujevs ar 55 punktiem ieņem 34.vietu.

Savukārt Latvijas biatlonistei Žannai Juškānei sestdien izdevās kvalificēties Francijā notiekošajās Pasaules kausa izcīņas trešā posma iedzīšanas sacensībām, kas norisināsies svētdien. Sestdien sportistēm bija jāveic 7,5 kilometrus garās sprinta sacensības, un tajās latviete ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 57.vietā, finišu sasniedzot pēc 22 minūtēm un 54,6 sekundēm.

Juškāne no uzvarētājas lieliskā formā esošās šveicietes Elisas Gasparinas atpalika par divām minūtēm un 3,2 sekundēm, tomēr sasniegtais rezultāts Latvijas biatlonistei ļāvis kvalificēties svētdien gaidāmajām iedzīšanas sacensībām.

Tikmēr otrajā vietā sprinta sacensībās sestdien ierindojās Kaisa Makarainena no Somijas, kura no Gasparinas atpalika par 8,3 sekundēm un pirmo reizi šosezon finišēja labāko trijniekā. Trešo vietu savukārt izcīnīja ukrainiete Vaļa Semerenko.

Kategorijas