Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lai prieks ķepaiņiem!

Agita Bērziņa

2013. gada 20. decembris 00:00

23

Dzīvnieka māja “Astes un ūsas” arī šogad svētku laikā aicina iesaistīties labdarības akcijā “Ūsainie Ziemassvētki” un ziedot dažādas dzīvnieku mājas iemītniekiem noderīgas lietas. Tās var atstāt speciāli izveidotās kastēs trīs vietās Alūksnē - veikalā “Zoocentrs”, veterinārajā klīnikā “Labākie draugi” un veterinārajā aptiekā “Priedkalni”.
Akcija notiek jau otro gadu pēc kārtas, un iecerēts to ieviest par ikgadēju pasākumu. Dzīvnieku mājas iemītniekiem var ziedot barību, kaķu smiltis, kaklasiksnas, pavadas, segas un citas dzīvniekiem noderīgas lietas. Svētku dāvanas dzīvnieku mājā tiks nogādātas 30.decembrī īpašā akcijas noslēguma pasākumā, kad visas ziedotās mantas ar Kristīnes Berkules zirga pajūgu tiks nogādātas dzīvnieku mājā. Pajūgu pavadīs brīvprātīgie ar patversmes suņiem. Pēc tam sekos kopīgs pasākums ārā, kurā aicināts piedalīties ikviens interesents. “Ceram, ka arī šogad cilvēku atsaucība būs liela. Protams, kā būs - tā būs un neko prognozēt nevar. Tā ir cilvēku labā griba. Ja vēlas izdarīt labu darbu, tad noziedo, ja ne – tad ne,” saka dzīvnieku mājas vadītājs Modris Briedis.
Viņš arī stāsta, ka šogad dzīvnieku mājā ir vairāk dzīvnieku, tāpēc jo vairāk nepieciešams citu cilvēku atbalsts. “Šobrīd dzīvnieku mājā mīt 12 suņi un nedaudz vairāk kā 30 kaķi. Tas ir daudz! Dzīvnieku skaits ir palielinājis. Līdz decembra sākumam esam uzņēmuši 180 kaķus un 69 suņus! Tas ir par 30 procentiem vairāk nekā pērn visa gada garumā. Iemesli ir dažādi. Ir vairāk pamestu suņu, tāpat arī aktīvāk strādājām ar kolonijas kaķiem,” stāsta  M.Briedis.
Ir atbalstīts “Alūksnes lauku partnerībā” iesniegtais biedrības projekta “Vienkāršota renovācija “Astēs un ūsās”” pieteikums. Tādējādi biedrība cer ar Eiropas Savienības līdzekļiem veikt remondarbus dzīvnieku mājā, piemēram, nomainīt logus, durvis un vārtus, kā arī paredzēts sakārtot siltumapgādes sistēmu. “Kopējās projekta izmaksas ir 26 000 latu, taču esam saņēmuši daļēju atbalstu – 17 000 latu. Lai projektu veiksmīgi realizētu, nepieciešami vēl 9000 latu. Biedrības rīcībā šādas naudas nav, tāpēc lūdzam sabiedrības atbalstu. Šoreiz nepieciešams tieši finansiāls atbalsts,” stāsta M.Briedis.

Kategorijas