Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina amatnieku tirdziņš Apē

Diāna Lozko

2013. gada 20. decembris 00:00

2

Apes tautas namā svētdien, 22.decembrī, pulksten 9.00 sāksies lielais Ziemassvētku tirdziņš, taču jau tagad katru dienu tautas nama balkonā no pulksten 12.00 līdz 14.00 var iegādāties dažādu amatnieku darbus.
Šādu tirdziņu jau trešo gadu organizē biedrība “Radošo ideju centrs”. Tā dalībniece Anda Plauma uzsver, ka centra ideja ir dot iespēju un vietu, kur darboties un parādīt savu prasmi visiem interesentiem. “Pirms lielā tirdziņa vietējie amatnieki var nākt un pārdot savus labumus un veikumus. Apes novads ir ļoti bagāts ar labiem amatniekiem,” saka A.Plauma. Tirdziņā būs iespējams iegādāties gan adījumus, gan floristu darbus, gan daudz ko citu. Interesanta prece ir kamīna rozes. “Tās tiek veidotas no tukšiem kartona olu iepakojumiem un parafīna. Tas ir ļoti labs iekurināmais materiāls kamīniem. To varēs iegādāties jau iesaiņotu dāvanu komplektā,” stāsta A.Plauma. Svētdien tautas nama zālē varēs arī cept piparkūkas kopā ar Blomes maiznīcas darbīgajiem rūķiem. “Tirdziņā produkciju pārdos un izrādīs arī jaunie skolēnu uzņēmumi,” informē A.Plauma.
“Radošo ideju centrā” nāk vairāku paaudžu cilvēki un katrs var atrast sev piemērotāko izpaušanās veidu. “Ir ļoti vērtīgi, ka šādas iespējas tiek piedāvātas. Daudzu kursa apmeklētāju darbiņi jau tiek pasūtīti,” gandarīti teic A.Plauma.

Kategorijas