Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gaida Ziemassvētku vecīti un Sniegbaltīti

Mārīte Dzene

2013. gada 20. decembris 00:00

20

Gaujienas pagasta pensionāriem decembrī aktivitāšu nav mazāk kā iepriekšējos mēnešos. Vecie ļaudis piedalījās Ziemassvētku tirdziņā, piedāvājot rokdarbus un citas pašu gatavotas lietas, bet pēc tam iekārtoja izstādi.
“Otrdien bija mūsu Ziemassvētku sarīkojums. Tajā ciemojās Alūksnes pensionāru biedrības “Sudrabs” dalībnieki, ar kuriem draudzējamies jau vairākus gadus, un, protams, novada pagastu un Apes pensionāri. Tā ir jau tradīcija, ka katru gadu Ziemassvētkos tiekamies un kopā svinam ne tikai Gaujienā, bet arī Trapenē, Virešos vai Apē, esam kā viena liela ģimene,” stāsta Gaujienas pensionāru padomes priekšsēdētāja Lauma Lāce.
Viņa demonstrēja pašas no fotogrāfijām veidotu filmiņu “Atkal viens gadiņš”, kurā varēja atskatīties un atcerēties kopējos pasākumus ne tikai Gaujienā, bet arī citviet novadā. Ar dziesmām priecēja pagasta sieviešu vokālais ansamblis “Lainva”. Nav tiesa, ka pieaugušie negaida Ziemassvētku vecīti. Pie pagasta senioriem tas bija ieradies kopā ar Sniegbaltīti, lai redzētu, vai viņi vēl atceras Ziemassvētku pantiņus, un iepriecinātu ar mazām dāvanām. Mūzikas nodrošināšanai atbalstu sniedza Rūta Antona ar dzīvesbiedru. Lai vecie ļaudis varētu dejot, gādāja Olīvija Jēģere ar vīru no Ilzenes.
Lai kuplinātu svētkus un parādītu, ko katrs skaistu darinājis, ir iekārtota izstāde “Mans vaļasprieks”. L.Lāce uzsver, ka pensionāri bija ļoti atsaucīgi, piedāvājot izstādei savus darbus. Tiesa, ne visi ir tapuši šā gada laikā, bet arī agrāk. Aktīvi ir apmēram 20 pagasta pensionāri. “Nebiju redzējusi, ka cimdus tamborē. Bet izstādē tādi ir,” norāda L.Lāce. Viņai izstādi iekārtot palīdzēja mājturības skolotāja Edīte Veinberga, kas tagad ir pelnītā atpūtā, papildinot tās ekspozīcijas noformējumu ar sapņu ķērāju un citām piemērotām lietām.
L.Lāces vaļasprieks ir fotografēšana, tāpēc bez fotoaparāta viņa nekur neejot. Izstādē ir redzama daļa viņas iemūžināto mirkļu. “Daudzas fotogrāfijas ir mūsu albumā, taču izstādē tās var labāk apskatīt. Tiesa, tās vajadzēja izgatavot lielāka izmēra,” saka L.Lāce.
Gaujienas pensionāri ir gandarīti, ka padomes priekšsēdētāja daudz dara, lai viņi vecumdienās justos labi. Pagājušajā gadā viņi L.Lāci ieteica novada pašvaldības apbalvojumam nominācijā “Aktīvais pensionārs”. Arī šī gada rezumējums liecina, ka aktivitātes nav mazinājušās, bet kļuvušas daudzveidīgākas un arī vajadzīgas visiem.

Kategorijas