Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mūsējiem - desmit medaļas

Agita Bērziņa

2013. gada 20. decembris 00:00

22

Federācija atzinīgi vērtē džudo turnīru Alūksnē

Starptautiskajā Ziemassvētku džudo turnīrā, kas Alūksnē norisinājās jau 13.reizi, Alūksnes bērnu un jaunatnes sporta skolas džudisti izcīnīja desmit medaļas. Zeltu ieguva trīs mūsējie – Ņikita Malovs, Linda Bēniņa un Rolands Dobelnieks.

Labākās sacensības piecgadē
Par medaļām Alūksnē cīnījās 604 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas sporta klubiem. Alūksni pārstāvēja 50 sportisti. “Alūksniešiem šogad rezultāti ir ļoti labi. Droši varu teikt, ka tie ir labākie pēdējo piecu gadu laikā. Ir bijušas sacensības, kad uz goda pjedestāla mūsējie nekāpj. 42 klubu konkurencē ieņemam 7.vietu. Esam priecīgi,” stāsta treneris Aivars Mālnieks. Viņš arī stāsta, ka sākotnēji bija plānots 700 dalībnieku liels pulks, taču somi neriskēja braukt uz Latviju izsludinātās vētras dēļ, arī poļi neieradās pilnā sastāvā. “Ja dalībnieku bija mazāk nekā pērn, tad klubu - vairāk. Bija arī klubi, kuri pie mums ieradās pirmo reizi. Noslēdzām trīs jaunus sadarbības līgumus ar Baltkrievijas klubiem. Mums jau bija sadarbība ar pieciem Krievijas un trīs Baltkrievijas klubiem. Jaunie sadarbības partneru klubi ir tuvāk Latvijai, un tas mums būs izdevīgi. Tikām uzaicināti jau uz sacensībām Baltkrievijā septembrī, kurp noteikti dosimies,” stāsta A.Mālnieks. Sadarbības līguma galvenā priekšrocība ir atvieglots vīzu režīms abām pusēm.

Pulcē daudz ārvalstu dalībnieku
Sacensībās Alūksnē klāt bija arī Latvijas Džudo federācija un tās prezidents Raimonds Rublovskis, kurš atzinīgi vērtēja sacensību norisi. “Sacensības vienlaikus bija Rīgas brīvostas balvu izcīņas piektais posms U15 un U16 grupām, un federācija izteicās, ka E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija vairs īsti neatbilst šīs balvas izcīņas prasībām, piemēram, nav tribīņu. Tomēr federācija ir gatava pieļaut šīs nepilnības, jo Alūksnes posma sacensības piesaista lielu ārvalstu sportistu skaitu. Ja citos posmos cīnās latvieši, lietuvieši un igauņi, tad Alūksnes sacensības ikvienam cīkstonim ir nopietns pārbaudījums, jo konkurence ir spēcīga,” stāsta A.Mālnieks. Viņš pateicas visiem atbalstītājiem, īpaši lielākajiem atbalstītājiem – Alūksnes novada pašvaldībai, SIA “Līvs AM” un SIA “4Plus”.
Mājas sacensības Alūksnē mūsu sportistiem bija pēdējās šogad. “Sezona beigsies ar Ziemassvētku pasākumiem katrai vecuma grupai atbilstoši interesēm. Tas mums ir tradicionāls pasākums,” atklāj A.Mālnieks. Jaunajā sezonā pirmās sacensības būs jau janvārī U18 grupai Latvijas čempionāts, kas būs pirmais reitinga turnīrs atlasei uz Eiropas sacensībām. “Svarīgākās sacensības būs Latvijas čempionāti visām vecuma grupām. Pēc tām arī redzēs, kas tālāk dosies uz Eiropu. Izredzes ir Lindai Bēniņai, Edijam Sadovņikovam, Elvim Kopmanim un Oskaram Bēniņam. Rolands Dobelnieks sāks startēt junioros, kur sākums būs grūts,” saka A.Mālnieks. 


Labākie ABJSS džudistu rezultāti

◆ Zelta medaļas:
U14 grupā līdz 42 kilogramiem Ņikitam Malovam,
U17 grupā līdz 70 kilogramiem Lindai Bēniņai,
U18 grupā līdz 66 kilogramiem Rolandam Dobelniekam.

◆ Sudraba medaļa:
U12 grupā līdz 27 kilogramiem Robertam Javorskim.

◆ Bronzas medaļas:
U10 grupā līdz 22 kilogramiem Martinam Līvam,
U10 grupā līdz 28 kilogramiem Robertam Puram,
U14 grupā līdz 60 kilogramiem Iļjasam Estamirovam,
U16 grupā virs 81 kilogramam Dairim Golubevam,
U17 grupā līdz 36 kilogramiem Luīzei Labozevičai,
U17 grupā līdz 40 kilogramiem Patrīcijai Marķitānei.

◆ 7.vieta:
U10 grupā līdz 26 kilogramiem Rolandam Kazačenokam,
U10 grupā līdz 33 kilogramiem Mihailam Ivanovam,
U14 grupā līdz 35 kilogramiem Aigaram Bundzēnam,
U14 grupā līdz 42 kilogramiem Aleksandram Skujam,
U16 grupā līdz 50 kilogramiem Norbertam Danielam Dovgānam,
U17 grupā līdz 44 kilogramiem Montai Melzobai,
U17 grupā līdz 48 kilogramiem Ketrīnei Icei.

Kategorijas