Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Palīdz un dāvā prieku

Agita Bērziņa

2013. gada 20. decembris 00:00

12

Ziemassvētki ir laiks, kad apdāvinām ne vien sev tuvos cilvēkus, bet darām labu citiem cilvēkiem, kuriem tas ir ļoti nepieciešams. Arī Alūksnes novadā ir uzņēmumi, kuri ziedo, lai svētku laiks būtu priecīgāks it visiem.
SIA “Privātbūve” jau par tradīciju kļuvis svētku gaidīšanas laikā ziedot finanšu līdzekļus bērnudārziem. Arī šogad viņu dāvinājumu saņēma trīs Alūksnes pilsētas bērnudārzi - „Sprīdītis”, „Pienenīte” un „Cālis”. SIA „Privātbūve” galvenā darbības nozare ir kokapstrāde. “Jau ierasts, ka vietās, kur strādājam, arī ziedojam – iepriekš to esam darījuši Smiltenē, tagad darbojamies Alūksnes novada teritorijā, tādēļ nolēmām arī šeit atbalstīt bērnudārzus. Katrā reģionā vēlmes ir dažādas, piemēram, Smiltenē mēs atbalstām jaunos sportistus. Tā ir tāda kā atgriezeniskā saite – mēs iepērkam no vietējiem kokmateriālus un vēlāk atbalstām tos, kuriem tas nepieciešams vairāk nekā mums pašiem,” saka uzņēmuma valdes loceklis Mārtiņš Krauklis. Bērnudārzos par šādu uzņēmuma atbalstu ir ļoti priecīgi. Vēl jo vairāk tādēļ, ka nav norādīts konkrēts finansējuma izlietošanas mērķis. “Mēs uzticamies cilvēkiem un ticam, ka viņi iegādāsies to, kas visvairāk nepieciešams,” norāda M.Krauklis.

Priecē leļļu teātra izrāde
Alūksnes novada maznodrošināto ģimeņu 136 bērni saņems SIA “Furors” “Klondaikas” Alūksnes filiāles sarūpētās saldumu paciņas. Ģimenēs tās nogādās Alūksnes un Apes novada fonds. “Mēs gribam, lai visiem Ziemassvētki būtu priecīgi un gaiši. Arī tiem bērniem, kuriem vecāki nevar sarūpēt dāvanas. Mūsu uzņēmumam ziedošana nav sveša, un dažādās akcijās iesaistāmies regulāri,” stāsta Alūksnes filiāles vadītājs Jānis Osītis. AS “Virši-A” 30 saldumu paciņas nodevusi  Alūksnes novada sociālajam dienestam, kas gādās, lai šīs dāvanas tiktu tiem, kam visvairāk nepieciešams. “Ar sociālo dienestu sadarbojamies jau četru gadus. To, kam šīs dāvanas visvairāk nepieciešamas, izlems viņi paši,” norāda Alūksnes struktūrvienības vadītājs Māris Avots. Vairāki uzņēmēji trešdien sagādāja prieku 325 Alūksnes novada maznodrošināto ģimeņu bērniem, aicinot viņus uz leļļu teātra izrādi Alūksnes pilsētas tautas namā. Katrs bērns arī saņēma mazu dāvaniņu. Šie labdari gan vēlējās būt anonīmi.

Palīdz Kristeram Zeltiņos
“Šogad Ziemassvētku laikā fondam ir daudz labdarības aktivitāšu. Galvenā akcija ir labdarības tirdziņš, kurā vācam līdzekļus Kristeram no Zeltiņiem. Esam saņēmuši ziedojumu no fonda “Ziedo.lv” un mēbeles no “Latvijas Valsts mežiem” labdarības tirdziņam, kas šobrīd lieti noder. Arī pēc svētkiem labdarības tirdziņš turpinās darboties. Šobrīd Kristeram tirdziņa laikā ir ziedoti 342 lati, 45 lati ir ziedoti Alūksnes novada vidusskolas akcijā, bet 132,50 lati un 3 eiro  Zeltiņu pagastā izvietotajā ziedojumu kastītē,” stāsta Alūksnes un Apes novada fonda valdes priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece.  Ziedotāji ir aktīvi un ziedo arī citām labdarības aktivitātēm. “200 vientuļie sirmgalvji saņēma Borisas un Ināras Teterevu fonda dāvātās paciņas. 200 paciņas sirmgalvi saņēma iepriekš valsts svētkos, vēl pa 200 tiks izdalītas pavasarī un Līgosvētkos. Diemžēl Alūksnes un Apes novadā ir 260 vientuļie sirmgalvji, kas nozīmē, ka šo dāvanu saņēmēji mainās, jo visiem nesanāk. Sirmgalvji šīs dāvanas jau saņēmuši,” skaidro Dz.Zvejniece.

Kategorijas