Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vada Ziemassvētku pasākumu Vācijā

Diāna Lozko

2013. gada 20. decembris 00:00

7

Gaidot Ziemassvētkus, Alūksnes Bērnu un jauniešu centra izglītības metodiķe un pulciņu skolotāja Kristīne Vimba, Alūksnes pilsētas sākumskolas skolotājas Antra Līdaciņa un Iveta Kronberga un Alūksnes pilsētas sākumskolas 4.a klases skolniece Elvita Keita Ķikute viesojās Vācijā - Minsteres latviešu biedrības namā, kur vadīja Ziemassvētku pasākumu latviešu ģimenēm.
Ar skanīgām Ziemassvētku dziesmām pasākuma dalībniekus sajūsmināja Elvita Keita. Antras spēlētā akordeona skaņas ielīksmoja lielo un mazo sirdis, jo šāds mūzikas instruments Minsteres latviešu biedrības namā sen nebija spēlēts. Latvisko dejas soļu un rotaļu kustībās apvienojās gan tēti un māmiņas, gan viņu bērni.
“Kopā ar rūķiem minējām mīklas, izspēlējām latviešu tradīcijas un ieražas caur četriem gadalaikiem un divpadsmit mēnešiem. Ar īpašu sajūsmu izdziedājām dziesmu par latviešu alfabētu. Vislielākais gandarījums ir par kopā pavadītajiem mirkļiem un iespēju iepriecināt mūsu tautiešus Vācijā. Esam pateicīgas par uzaicinājumu un laipno uzņemšanu Minsteres latviešu biedrības pārstāvēm Zuzei Krēsliņai-Sils, Ingai Pētersonei un Valdai Dundarei,” saka K.Vimba.

Kategorijas