Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sportā - noturīgas tradīcijas

Agita Bērziņa

2013. gada 27. decembris 00:00

4

Sporta dzīvē nākamais gads solās būt notikumiem bagāts. Mūsu sportisti piedalīsies ne vien Latvijas, bet pat pasaules līmeņa sacensībās. Būs vairāk vietējo čempionātu, kuros spēkiem varēs mēroties dažāda ranga sportisti.


Valstiski svarīgas būs trīs sacensības
“Valstiski svarīgas būs trīs sacensības - Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde un lielā Latvijas Ziemas olimpiāde, kas jau trešo gadu notiks Siguldā un tiek rīkota ik pēc četriem gadiem, kā arī, protams, svarīgas būs Ziemas Olimpiskās spēles Sočos. Uz Olimpiādi Sočos starp kandidātiem ir trīs mūsu sportisti - biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Žanna Juškāne un bobsleja stūmējs Intars Dambis. Varam būt lepni, ka šie sportisti nes mazās Alūksnes vārdu plašajā pasaulē. Alūksnē mēs esam viņiem devuši iespēju uzsākt sportiskās gaitas, trenēties un atbalstām joprojām. Jāvēl viņiem visiem trim veiksme, un lai viss izdodas!” saka Alūksnes novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.

Sāksies ar ziemas ralliju
Alūksnes novadā nākamgad norisināsies jau par tradīcijām kļuvuši pasākumi un jaunumi nav gaidāmi. “Vērtības ir noturīgas. Esam bagāti ar to, kas mums ir. Iespējas un resursi ir tādi, kādi ir – trases, ezers, sporta zāles. Arī sporta veidu ir tik, cik ir,” saka V.Veļķeris. 
Sportiskais gads iesāksies 17.janvārī ar ziemas ralliju “Alūksne”, 1.martā Alūksnē notiks “Sportlat” tautas slēpojums, kas parasti pulcē apmēram 300 sportistus. Dienu pēc tam turpat “Mežiniekos” Latvijas jaunatnes čempionātā tiksies jaunie biatlonisti. Vasarā, kā ierasts, norisināsies ūdens motosporta sacensības, kurām, iespējams, šogad tiks mainīts norises laiks. Ierastā jūlija sākuma vietā sacensības varētu notikt augusta sākumā, kad Alūksne svinēs Pilsētas svētkus. Īsi pirms Līgosvētkiem, 21.jūnijā, Alūksne kļūs par pludmales volejbolistu mājvietu, jo jau trešo gadu notiks vērienīgās “Katrīnas kausa” izcīņas sacensības. Lai gan sacensībām ir ne visai sena vēsture, tās jau kļuvušas par iecienītām un pulcē gandrīz simts komandas. Apvidus loka šāvēji sabrauks ne vien uz tradicionālajām “Livonijas kausa” sacensībām, bet daudz kuplākā pulkā piedalīsies Baltijas un Latvijas čempionātā. Sacensības notiks “Mežiniekos”. Neiztrūkstoša vērtība būs divi “Ghetto Basket” posmi un orientēšanās sacensības “Malienas kauss”. Vērts pieminēt, ka orientēšanās seriāls “Horizonts” nākamgad norisināsies jau trīsdesmito gadu.
 
Basketbola čempionāts būs!
25.janvārī sāksies ilgi gaidītais Alūksnes novada basketbola čempionāts. Komandu reģistrācija notiks līdz 15.janvārim. V.Veļķeris skaidro, ka vēlāk nekā ierasts tas sāksies basketbolistu lielās noslodzes dēļ. Mūsu basketbolisti spēlē Latvijas Basketbola savienības trešajā līgā, tāpat arī daudz spēļu ir sporta skolas basketbolistiem. 15.februārī starts tiks dots novada hokeja čempionātam, 1.martā sāksies volejbola čempionāts, savukārt 29.martā startēs florbola čempionāts. Būs arī galda tenisa, džudo, orientēšanās, minifutbola, pludmales volejbola un pauerliftinga vietējie čempionāti. ◆

Kategorijas