Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Trapenē Trofi reida nebūs

Agita Bērziņa

2013. gada 27. decembris 00:00

1

Latvijas Trofi reidu komisija, plānojot nākamā gada sacensību kalendāru, nolēmusi  NEZ čempionāta posma statusu nepiešķirt Trapenes pusē notiekošajām sacensībām “Stiga Trophy”. Sakarā ar šo komisijas lēmumu sacensību organizatori paziņojuši, ka “Stiga Trophy” sacensības turpmāk netiks rīkotas.


““Stiga Trophy” tika veidotas un organizētas kā starptautiskas 4x4 sacensības - kā viens no NEZ 4x4 čempionāta posmiem ar plašu starptautisku atpazīstamību. Jāsecina, ka tāds nu ir Trofi reidu komisijas vērtējums un vienlaikus arī nākotnes skatījums. Izmantojot situāciju, vēlējos pateikties mūsu sadarbības partneriem – atbalstītājiem un mediju partneriem, Alūksnes un Apes novada pašvaldībām un, protams, paldies sportistiem, kuru dēļ šīs visas lietas tika veidotas un attīstītas!” saka “Stiga Trophy” organizatoru - biedrības “Rekuss Racing Team” pārstāve Evita Ružāne.
Sacensību direktors un Trofi reidu dzīves kūrētājs mūsu pusē Austris Gailītis par šādu komisijas lēmumu jūtas apbēdināts. “Sacensību organizēšanā tika ieguldīts ļoti daudz darba. Pie tam, sacensības organizēju ne jau naudas dēļ, bet entuziasma vadīts, lai cilvēkiem radītu prieku. Jūtos nenovērtēts,” atzīst viņš  un atklāj, ka komisija kā pamatojumu minējusi slikto sacensību organizāciju.
“Ir skaidrs, ka nākamgad sacensības nenotiks, bet, iespējams, nenotiks vispār. Vismaz ne tādā formātā, kā bija. Cilvēkos sašutums ir liels. Saņemu daudz telefona zvanu. Man arī saka - ja metīšu mieru, atsākt būs praktiski neiespējami. Organizatoru puse nav ar mieru nest tikai vietējās nozīmes sacensību nosaukumus. Vai es viens spēšu noorganizēt? Tad ir jāveido jauna organizatoru komanda. Neesmu vēl izlēmis, vai sacensības būs un kādā formātā,” saka A.Gailītis. Par 2014.gada sacensībām dalībniekiem jau bijusi interese, piemēram, bija izlēmuši piedalīties Krievijas braucēji. Bezceļu sacensības A.Gailītis organizēja desmit gadus. Viņš arī atklāj, ka gadu gaitā iegūtās zināšanas liks lietā, palīdzot organizēt bezceļu sacensības Madonas pusē. ◆

Kategorijas