Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kādēļ šķēpmetējs Ainārs Kovals gaida salu?

Infinitum

2013. gada 30. decembris 00:00

170

Rudens un ziemas sezonu šķēpmetējs Ainārs Kovals pavada treniņos un gatavojas sacīkstēm nākamajā sezonā, bet ārpus treniņiem brīvo laiku pavada dažādos hobijos. Sarunā viņš atklāja, ka ir aizrāvies ar autosportu, medībām un arī makšķerēšanu.

„Esmu makšķernieks un manam draugam piederošajā ezerā Tīnūžos mēdzu makšķerēt šad un tad. Pirmais aicinājums no drauga izskanēja, jo līdakas ēda nost ezerā ielaistās citu sugu zivis, tādēļ ar prieku devos viņam palīgos ķert līdakas. Man patīk makšķerēšanas process un laika gaitā man ir izveidojušās pat savas leģendas, piemēram, par norāvušamies līdakām aptuveni 6 līdz 8 kilogramu svarā,“ viņš pastāstīja. Tā kā patlaban ezerā nav ne īsti atklāts ūdens, ne uzsalusi pietiekami bieza ledus kārta, Ainārs gaida stipru salu, lai varētu makšķerēt uz bieza ledus. 

Otrs sportista ziemas sezonas hobijs ir driftam līdzīgs autosports, kurā viņš piedalās kad ir uzsnigusi neliela sniega kārta. „Sacīkstes notiek dažādās trasēs un arī paši ar draugiem esam noorganizējuši traktoru, kas nošķūrē zemes kārtu, un izveidojuši šādu laukumu. Autosports sniedz pavisam atšķirīgu adrenalīnu un iegūtās prasmes man ir palīdzējušas arī uz apledojuša ceļa braucot pilsētas satiksmē.“

Pēdējos gados sportists labprāt pievienojas arī medībām, kurās dodas kopā ar draugiem. „Es neesmu šāvis dzīvniekus, taču labprāt naktī dodos mežā un piedalos visā medību procesā. Parastam pilsētniekam nonākt mežā naktī un gaidīt dzīvniekus ir interesanti,“ viņš sacīja.

Vai zināji?
• Ainārs Kovals šķēpa mešanā trenējas kopš septiņu gadu vecuma, sākotnēji Ivara Zilgalvja, bet šobrīd treneres Valentīnas Eidukas vadībā.
• Šķēpmetējs ir 2008. gada Vasaras Olimpisko spēļu sudraba medaļas laureāts, kad viņš uzrādīja arī savu personiskais rekordu - 86,64 m. Tāpat A. Kovals ir divkārtējs Universiādes čempions (2007. un 2009. gadā).
• Par sasniegumiem sportā škēpmetējs saņēmis Triju Zvaigžņu ordeni un kopš 2004.gada ir Latvijas Olimpiskās Vienības sastāvā.
• Kopš 2013. gada šķēpmetējs ir viens no SMScredit.lv atbalstītajiem sportistiem. Latvijas sporta attīstībā SMScredit.lv, viens no akciju sabiedrības 4finance pārstāvētajiem zīmoliem, investē kopš 2009. gada. Uzņēmuma atbalstīto sportistu vidū ir arī skeletonisti Tomass un Martins Dukuri, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš,  basketbola komanda "VEF Rīga", futbola komanda "FS METTA/Latvijas Universitāte" un motokrosa komanda "MX Moduls".
• Ar uzņēmuma atbalstu tiek rīkoti arī dažāda veida turnīri un sacensības, to vidū SMScredit.lv Jūrmalas velomaratons un SMScredit.lv MTB maratons, sacensības motokrosā "Superkauss", Latvijas čempionāts BMX riteņbraukšanā un SMScredit.lv Futbola Virslīga.

Kategorijas