Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Banānu kūka

Tamāra Ulase

2014. gada 3. janvāris 00:00

37

Vajag: 150 g sviesta, 20 g baltā un 20 g brūnā cukura, 150 g miltu, 20 g mannas, vārītā kondensētā piena bundžu, 3 banānus, 0,5 litrus saldā krējuma, 250 g Maskarpones siera, brūkleņu ievārījumu.
Mīkstu sviestu saputo ar cukuru, pievieno miltus, mannu un samīca viendabīgu mīklu. To izspaida ar cepampapīru izklātā tortes formā ar noņemamu malu. Cep 150 grādos pusstundu. Cepumu atdzesē, nosmērē ar vārīto pilnpienu, noklāj ar brūkleņu vai ievārījumu (es blenderēju svaigas), saliek banānu ripiņas un beigās noklāj ar saputotu saldo krējumu (ar mazliet cukura), kas iecilāts Maskarpones sierā. Pārber ar cepumu drumstalām, kakao vai rīvētu šokolādi.

Kategorijas