Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kā vērtējat iepriekšējā gadā paveiktos darbus?

Diāna Lozko

2014. gada 3. janvāris 00:00

14

Arturs Dukulis, Alūksnes novada domes priekšsēdētājs

Pagājušais gads bija tiešām aktīvs
2013.gads bija pēdējais lata gads, taču uztraukumam nav pamata. Manuprāt, par to ir sacelta pārāk liela ažiotāža. Liela nozīme jau būs tam, cik saprotoši būs cilvēki šajā pārejas periodā. Galvenais, lai cilvēki šo procesu spētu uztvert ar sapratni un iecietību, nevis gaidītu, ka viss notiks pirmajā janvāra nedēļā. Šis process ir ilglaicīgs, un cilvēkiem ir jāsaprot, ka te nav jāskrien pa galvu un pa kaklu.
Pagājušajā gadā notika arī valdības atkāpšanās, kas viesīs kaut kādas izmaiņas. Novadā pērn notikušas arī pašvaldību vēlēšanas, kas izveidoja jaunu sastāvu, un šis gads arī iezīmējās ar siltumtrašu ierīkošanu un ielu remontdarbiem. Esam saņēmuši arī līdzekļus brūža ēkas atjaunošanai, tā ka arī šajā gadā turpināsies jau iesākto projektu realizācija. Attīstība jau nenotiek tikai gada robežās. Lietas ir saistītas, un tā tās arī virzās uz priekšu. Pagājušais gads bija tiešām aktīvs un pozitīvi vērtējams gads.
Šis gads būs izaicinājumiem pilns, jo sākas jaunais plānošanas periods, kā arī turpināsies ielu remonti un iesāksies jau minētā brūža ēkas rekonstrukcija. Turpināsies arī vairāki projekti lauku teritorijās.
Šajā gadā cilvēkiem novēlu veselību un sapratni! Skatieties mierīgi un ar vēsu prātu uz to, kas notiek valstī un pasaulē! Šis gads ir Zirga gads, un es novēlu, lai tas nebūtu ne pārāk nemierīgi auļojošs, ne arī stāvošs uz vietas, bet gan samērīgs!  ◆

Astrīda Harju, Apes novada domes priekšsēdētāja
Gads bija pilns ar apaļām un nozīmīgām jubilejām
Pagājušais gads bija ļoti bagāts. Dziesmu un Deju svētkos piedalījās četri mūsu novada kolektīvi, tas ir ļoti daudz. Gads arī tika aizvadīts dažādu nozīmīgu jubileju svinībās, tāpēc varam to nosaukt par jubilejas gadu. Jāzepam Vītolam atzīmējām 150, Ojāram Vācietim – 80, Apes pilsētai – 85, “Vaidavas kausam” – 40, Trapenes bezceļu sacensībām – 10 gadu jubileju. Arī pašai Latvijas valstij tika svinēta 95.gadadiena. Gads bija pilns ar apaļām un nozīmīgām jubilejām, kā arī daudziem svinīgiem pasākumiem.
Pērn arī pašvaldību vēlēšanas izmainīja mūsu sastāvu arī skaitliski, līdz ar to arī strukturāli. Notika arī vairāki sadarbības pasākumi ar pierobežu, Igauniju un Krievijas Federācijas Pečoru administrāciju. Mums ir izvērsusies ļoti laba sadarbība un arī kopīgi tiek realizēti dažādi projekti. Bagātīgi piedāvājām arī dažādas mūžizglītības programmas. Šis gads, protams, iezīmēsies ar Latvijas valdības nomaiņu. Mums arī ir jau skaidras pozīcijas gada budžeta sadalījumā.
Mēs turpināsim strādāt, bet šajā laikā, kad apkārt trūkst sniega baltuma, Apes novada ļaudīm es novēlu to baltumu meklēt arī mums pašiem sevī. Baltums jau netiek dots uzreiz un uz mūžu, bet tas ir jārada no labām domām, labiem darbiem, pašcieņas un no mīlestības. ◆

Zane Apsīte, “Mis Alūksne 2010” titula ieguvēja
Kopumā gads Alūksnes novadā bijis pozitīvs
Šķiet, ka visvairāk pērn tika apspriests tieši ielu jautājums. Lai arī kā gāja remontdarbu laikā, tagad ir prieks pārvietoties pa Alūksni. Manī lielu prieku viesa arī Pilsētas svētki. Šķiet, ka katru gadu organizatori spēj atrast jaunu veidu, kā izrādīt Alūksnes burvību. Prieks arī par apbalvojumu pasniegšanu gan jauniešiem, gan “Sudraba zīles” ceremoniju. Ir ļoti patīkami, ka cilvēki un viņu pašaizliedzīgie darbi tiek novērtēti. Arī es piedalījos Alūksnes novada pašvaldības izsludinātajā fotokonkursā “Mans Alūksnes novads”, un nu viena no manām fotogrāfijām rotā pašvaldības Ziemassvētku apsveikuma kartīti. Pagājušā gada nogale arī iezīmējās ar jauna kluba atklāšanu Alūksnē, kas ir ļoti patīkams notikums, jo cilvēkiem būs iespēja atpūsties ļoti patīkamā gaisotnē. Arī Ziemassvētku eglīte pērnā gada nogalē bija fantastiska! Man tā ļoti patīk! Domāju, ka kopumā 2013.gads, ņemot visu iepriekš minēto, novadā bijis pozitīvs. Protams, vēl ir daudz ko darīt un kurp tiekties. Tā, piemēram, pašvaldība varētu piedomāt pie tā, kā piesaistīt jaunos speciālistus atgriezties Alūksnē. Šis gads būs zīmīgs ar eiro ienākšanu. Domāju, ka sākumā varētu būt grūti psiholoģiski, jo viss jau kļūst dārgāks, tomēr ceru, ka ar laiku viss izlīdzināsies un ekonomiskā situācija uzlabosies.
Novēlu, lai cilvēki turas pie sava sapņa un uzdrošinās to īstenot, lai nebaidās no kritikas un šķēršļiem ceļā uz sapni, lai atver sirdi labajam un dara pretī labus darbus!  ◆

Kategorijas