Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Galda tenisā ieceru ir daudz

Agita Bērziņa

2014. gada 3. janvāris 00:00

11

Noslēgusies sporta kluba “Lagūna” rīkotā Alūksnes novada atklātā kausa izcīņa galda tenisā. Visa gada garumā labākie galda tenisa spēlētāji tikās astoņās sacensībās. Pēdējās kārtas sacensībās pagājušā gada nogalē piedalījās 27 galda tenisisti.
Par sacensību uzvarētāju kopvērtējumā kļuva valmierietis Guntis Lezdiņš, aiz sevis attiecīgi 2. un 3.vietā atstājot gulbenieti Aigaru Žvīguru un alūksnieti, sacensību organizatoru Aivaru Dulbergu. Junioru konkurencē visas trīs godalgotās vietas ieguva viesspēlētāji. Uzvaru izcīnīja Kārlis Pops no Apes. 2.vieta - apenietim Bruno Ābolkalnam, 3.vieta - gulbenietim Rolandam Neilandam. Gada laikā sacensībās piedalījušies 52 pieaugušie un 10 juniori.

Uzteic sacensību organizāciju
Sacensību uzvarētājs G.Lezdiņš atzīst, ka par iegūto kausu ir priecīgs. “Kad gada sākumā sāku piedalīties Alūksnes sacensībās, nedomāju, ka uzvarēšu. Cerēju tikt labāko trijniekā. Izdevās labāk. Konkurence bija sīva, nevaru teikt, ka uzvara nāca viegli. Nebija tā, ka atbraucu un uzvarēju. Bija jāpacīnās. Protams, neizpalika patīkamas uzvaras un nepatīkami zaudējumi,” stāsta sacensību uzvarētājs. Viņš arī atzinīgi vērtē Alūksnes sacensību organizāciju un uzteic kluba vadītāja A.Dulberga aktīvo darbošanos. “Galda teniss ir sporta veids, kas iet mazumā. Tā ir visā Latvijā. Alūksne ir viena no retajām vietām, kur galda teniss iet plašumā. Tas ir Aivara nopelns, kurš organizē treniņus ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Domāju, ka nekļūdīšos teikdams, ka Alūksne ir vienīgā vieta, kur organizē sacensības bērniem. Ko darīt, lai situācija uzlabotos? Vajag bāzi un aktīvu treneri,” saka G.Lezdiņš. Viņš pats šogad piedalījies sacensībās Gulbenē, Alojā, Rīgā, Latvijas komandu čempionātā un veterānu mačos. Valmierā diemžēl sacensības netiek rīkotas un arī pašu spēlētāju ir maz – trīs. Alūksnes sacensībās G.Lezdiņam patika to mājīgums. “Maza zāle, jauni galdi. Kompakti. Var ar cilvēkiem parunāties. Noteikti piedalīšos arī 2014.gada sacensībās,” saka viņš. 

Meistarības līmenis ir
palielinājies
Sacensību organizators A.Dulbergs pagājušo gadu vērtē kā veiksmīgu. Izdevies ne vien piesaistīt finansējumu un iegādāties jaunus spēles galdus un robotu treniņiem, bet arī pašmāju spēlētāju meistarības līmenis ir palielinājies. “Labāki rezultāti ir ne vien man, bet arī citiem Alūksnes spēlētājiem. Esmu priecīgs par kopvērtējuma rezultātiem, jo pašam izdevās iegūt trešo vietu. Iepriekš līdz tam pietrūka pavisam nedaudz - paliku ceturtais, citreiz piektais. Tagad ir ideāli apstākļi, lai trenētos. Tik pašiem jānāk un jāpiedalās. Treniņos arī savējiem mācu spēlēt aktīvāk, izmantojot ne tikai rokas, bet arī kājas, reakciju un galvu. Galda teniss ir sporta veids, kurā jādomā,” stāsta A.Dulbergs. Lai arī viens liels sapnis īstenots, galda tenisistiem to nākotnei netrūkst. “Gribētos visiem mūsu spēlētājiem vienādus krekliņus. Tādi ir Gulbenes komandai. Vēl gribētos videokameru, lai varētu filmēt treniņus un pēc tam mācīties no savām kļūdām. Viens ir, ja es pasaku, bet pavisam cits, ja paskatās video,” viņš saka.
Arī šogad galda tenisa sacensībām būs astoņi posmi. Pirmais no tiem paredzēts 26.janvārī. “Gads būs bagātīgs. Spēlēsim sacensībās Gulbenē, Alojā. Domājam doties uz Igauniju un Krieviju,” saka A.Dulbergs. ◆

Kategorijas