Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Akcents - uz vietējiem sportistiem

Agita Bērziņa

2014. gada 3. janvāris 00:00

3

Apes novadā 2014.gads solās būt sportiskiem notikumiem bagāts. Arī Apē, gluži kā Alūksnē, pieturas pie stabilām vērtībām un jaunas sportiskās aktivitātes nav gaidāmas. Viennozīmīgi Apes novadā nozīmīgākais pasākums būs motokross “Vaidavas kauss”, kas notiks 18.maijā.


Katrai sezonai - savas
sacensības
“Sacensību būs pietiekami daudz visu gadu. Ziemā - janvārī un februārī - notiks novada hokeja čempionāts, arī galda spēļu sacensības, martā – spēka trīscīņas jeb pauerliftinga sacensības. Aprīlis tiks aizvadīts florbola noskaņās. Maijā spēlēsim minifutbolu draudzības spēlēs. Vasarai raksturīgs pludmales volejbols, pašvaldības darbinieku sporta dienas, arī novada sporta diena un lokālie pasākumi vietējiem iedzīvotājiem pagastos. Vasarā būs arī BMX pasākumi. Augusts būs mierīgāks, un sportisti lielākoties piedalīties valsts līmeņa sacensībās. Rudens pusē spēlēsim minifutbolu, gatavosimies novada čempionātam basketbolā, bet decembri aizvadīsim volejbola zīmē. Protams, tas ir tikai plāns un ir iespējamas izmaiņas. Varbūt kāds pasākums, piemēram, turnīrs, nāks klāt,” stāsta Apes novada sporta darba organizators Juris Ozoliņš. Neiztrūkstoši notiks arī tenisa sacensības, kas ienākusi kā jauna tradīcija pagājušajā gadā.

Vai rīkot atklātu čempionātu?
Diskutabls esot jautājums par pludmales volejbola čempionātu, kura posmi notika visos novada pagastos. “Ir jautājums, vai šo čempionātu rīkot kā atklātu, kas nozīmē, ka tajā var piedalīties visi, vai tikai sava novada sportistiem. Ja rīkotu atklātas sacensības, tad meistarības līmenis būtu cits. Vai mūsu jaunieši spētu konkurēt? Mūsu mērķis ir pēc iespējas vairāk iesaistīt sportiskās aktivitātēs tieši savus jauniešus. Atklātais čempionāts, iespējams, radītu problēmas un vietējie nepiedalītos. Tas ir jāpārdomā,” saka J.Ozoliņš.
Attiecībā uz bezceļu sacensību aiziešanu no Apes novada J.Ozoliņš neuztraucas. “Protams, cilvēkiem patika šīs sacensības, taču mūsu sportistu dalība tur bija salīdzinoši maza. Viņi turpinās piedalīties tajās, un tas, ka viens posms nenotiks mūsu pusē, neko daudz nemainīs. Entuziasti brauks tāpat. Mums primāri jāatbalsta tādi pasākumi, kuros piedalās savi sportisti, piemēram, florbola, basketbola, volejbola sacensības,” viņš saka. ◆

Kategorijas