Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Slimnīca saņem dāvinājumu

Agita Bērziņa

2014. gada 3. janvāris 00:00

20

Alūksnes slimnīca gadumijā saņēmusi dāvinājumu no Lauvu kluba “Alūksne”. Slimnīcai ļoti nepieciešamais pacienta mazgājamais galds-vanna ar  hidraulisko augstuma regulatoru kalpos uzņemšanas nodaļā pacientiem ar īpašām vajadzībām.

Inventāra kopējā vērtība ir 4268,62 eiro (3000 lati) un šos izdevumus daļēji sedz slimnīca un Lauvu klubs. Lauvu klubs šim mērķim atvēlējis nedaudz vairāk kā 3000 eiro. Preci piegādāja firma “Unikon”, kas specializējusies medicīnas inventāra pārdošanā. “Jau kopš pirmās dienas, kas atvērām uzņemšanas nodaļu, izjutām nepieciešamību pēc mazgājamā galda-vannas. Pacienti ir dažādi un reizumis nav spējīgi paši mazgāties. Iepriekš bija pieejama duša, taču dušā nostāvēt bija grūti. Tagad pacientus mazgāt būs pavisam ērti, jo šim galdam nav vannai raksturīgā dziļuma, ūdens notek un pacientu var ērti pārvietot. Personālam strādāt būs vieglāk,” saka slimnīcas valdes priekšsēdētāja Maruta Kauliņa.
Lauvu klubs ar slimnīcu jau sadarbojas 15 gadus un arī nākotnē sadarbību turpinās. Ar Lauvu kluba atbalstu slimnīca šo gadu gaitā saņēmusi palīdzību telpu remontam, piemēram, logu un grīdas seguma nomaiņai, labojusi jumtu, iegādājusies speciālo inventāru, kā arī saņēmusi segas un funkcionālās gultas. ◆

Kategorijas