Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Latvijas Lauku forums definē deviņus veicamos uzdevumus

LETA

2014. gada 7. janvāris 09:31

121

Latvijas Lauku forums ir definējis deviņus uzdevumus, kas līdz 2015.gadam ir jāīsteno lauku kopienu stiprināšanai, aģentūru LETA informēja Latvijas Lauku foruma pārstāvis Āris Ādlers.

Kā svarīgākos rīcības virzienus kopiena min efektīvu komunikāciju un pieredzes apmaiņu starp kopienām, lauku telpas pozitīvā tēla un pievilcības uzņēmīgu cilvēku vidū veicināšanu, vietējo produktu un uzņēmēju sabiedriskas atzīšanas un atbalsta popularizēšanu, finansējuma nodrošināšanu attīstības iniciatīvām.

Visu uzdevumu realizācijai nepieciešama aktīva darbība gan kopienu, gan nacionālajā līmenī, kur jāiesaistās dažādām institūcijām, sākot ar valsts pārvaldi un nacionāla līmeņa organizācijām, līdz pat lauku ciema nevalstiskajām organizācijām un aktīviem kopienu cilvēkiem, uzsver Ādlers.

Latvijas Lauku kopienu parlaments ir līdzdalīgās demokrātijas instruments, bet Latvijas Lauku kopienu parlamenta padome ir institūcija, kas atšķirībā no Valsts institūciju veidotajām un iniciētajām konsultatīvajām padomēm, tiek koordinēta no nevalstisko organizāciju puses, skaidro Ādlers. Latvijas Lauku foruma pieeju lauku kopienu interešu aktualizēšanai vietējā un nacionālā līmenī atzinušas arī citas Eiropas Savienības valstis, kurās Lauku parlamentu kustība ir dzīva jau vairākus gadu desmitus.

Latvijas Lauku forums ir nacionāla mēroga nevalstiskā organizācija, kas dibināta 2004.gadā. Biedrības misija ir veicināt Latvijas lauku līdzsvarotu attīstību, lai Latvijas lauki kļūtu par vietu, kur dzīvo apmierināti cilvēki, kuri savā dzīvesvietā spēj realizēt ekonomiskās un sociālās vajadzības. LLF darbojas 53 biedru organizācijas, lai veicinātu Latvijas lauku (vietējo) teritoriju ilgtspējīgu attīstību, stiprinātu pilsoniskās sabiedrības veidošanos Latvijas laukos, sekmējot vietējās iniciatīvas attīstību un sadarbību, kā arī pārstāvētu Latvijas lauku iedzīvotāju intereses nacionāla un starptautiska līmeņa institūcijās un sadarbotos ar valsts un pašvaldību iestādēm, nevalstiskajām institūcijām, uzņēmumiem un citām institūcijām.

Kategorijas