Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Sudrabs” turpina spīdēt

Līga Vīksna

2014. gada 10. janvāris 00:00

20

Šogad Alūksnes pilsētas pensionāru biedrība “Sudrabs” savas jau tā daudzveidīgās aktivitātes varēs izvērst vēl plašāk, jo iegādātas elektropreces, sporta preces un dažādi materiāli pulciņu nodarbībām.


To visu varēs darīt, jo 2400 latu finansējumu no Borisa un Ināras Teterevu fonda guvis biedrības projekts “Senioru paaudze Alūksnes nākotni sudrabā auž”, kam autore bija Inta Maka.

Piepilda savas ieceres
“Esam saņēmuši jau pusi finansējuma – 1200 latu. Tagad mums beidzot ir savs printeris, esam iegādājušies arī kopētāju, projektoru, ekrānu, videokameru, galda lampas, ir diegi, dzijas, šķēres, piederumi gleznošanai un pērļošanai, iegādāta šujmašīna, gludināmais dēlis, putekļsūcējs. Bet tas vēl nav viss – par otru pusi finansējuma iegādāsimies fotoaparātu, DVD atskaņotāju, datoru. Alūksnes novada dome projektam piešķīra līdzfinansējumu – 271 latu, ko tērējām sporta preču iegādei un daļai rokdarbu materiālu,” stāsta “Sudraba” vadītāja Gita Tortuze.
Projekts jāīsteno līdz 2015.gada vidum. Daudzi esot izbrīnīti, kā “Sudrabam” apstiprināja projektu, kur iegādājas tik dažādas lietas. G.Tortuze atzīst - palīdzēja laikraksts “Diena”. “Pērn rudenī pie mums Alūksnē viesojās žurnālisti un gatavoja materiālu par “Sudrabu” savam senioru izdevumam. Tas sakrita ar iesniegtā projekta izvērtēšanas laiku – Teterevus raksts tik ļoti iespaidoja, ka arī viņi atbrauca pie mums ciemos, aplūkoja, ko darām, un – apstiprināja,” saka G.Tortuze.

Rīkos savu sporta dienu
Gada nogale “Sudrabam” bijusi saspringta, jo gan paši rīkojuši Ziemassvētku pasākumu, gan braukuši ciemos pie senioriem uz Liepnu, Gaujienu, Api, Mālupi. Arī jaunajā gadā ir daudz ieceru. “Noteikti atsauksimies Apes tūrisma speciālistes Astras Bindes uzaicinājumam kopā ar viņu apceļot Apes novadu - informatīvos bukletus jau saņēmām. Ekskursijās esam bijuši daudzviet Latvijā – reizēm jau šķiet, ka nezini vairs, kur plānot maršrutu, bet ne visu zinām par savu novadu un kaimiņu novadiem. Ir iecere aizbraukt uz akvaparku Igaunijā un pie draugiem - Latgales priekšpilsētas pensionāru kopas “Rudens” Rīgā. Šovasar pirmo reizi gribam rīkot Alūksnes pilsētas pensionāru sporta dienu,” saka G.Tortuze.

Aicina uz nodarbībām
“Tā kā mums tagad ir savs projektors un ekrāns, “Sudraba” telpās vērosim dažādas filmas – piemēram, februāra sākumā iecerēta Gunāra Ozoliņa un Viļņa Blūma jaunās videofilmas “Viena vasara” vērošana, bet no 26.februāra demonstrēsim visas politiski represēto kluba “Sarma” veidotās videofilmas – laipni aicināts ikviens!” viņa uzsver.
G.Tortuze atgādina, ka joprojām ikviens seniors laipni aicināts uz iknedēļas nodarbībām “Sudraba” telpās no pulksten 10.00 līdz 14.00. ”Otrdienās ir rokdarbu pulciņš, trešdienās - tikšanās ar dažādām amatpersonām: 15.janvārī – ar Janīnu Čugunovu, 22.janvārī – ar Regīnu Kalniņu, 29.janvārī – ar Marutu Kauliņu. Piektdienās agrāk iestudējām skečus, bet šogad ir iecere veidot ansambli, ko pavadīt uz akordeona varētu Velta Stradiņa,” saka G.Tortuze. ◆

Kategorijas