Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rallijā - jauna trase

Agita Bērziņa

2014. gada 10. janvāris 00:00

7

Nākamnedēļ, 17. un 18.janvārī, Alūksnes novadā ar ralliju “Alūksne 2014” sāksies jaunā Latvijas ralliju sezona. Sacensību dalībnieki Alūksnē ieradīsies jau piektdien, lai aizvadītu vēl pēdējos treniņbraucienus, bet jau sestdien īsi pirms pulksten 10.00 starts tiks dots pie E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas.


Sportistiem pa Alsviķu, Zeltiņu un Annas pagasta ceļiem būs jāveic astoņi ātrumposmi 70 kilometru garumā. Vērts pieminēt, ka šogad sacensību organizatori parūpējušies par to, lai 95 procenti ceļu būtu jauni un iepriekš Alūksnes rallija sacensībām neizmantoti. Pirmais un trešais ātrumposms  ar starta laikiem pulksten 9.53 un 11.45 norisināsies Alūksnē un Alsviķu pagastā ceļa posmā Jāņkalniņš Alūksnē – Kalnciems – Vecrunči – Tūjas ezers – Tūja – Ķīvītes – pagrieziens uz Strautiņiem. Šajā posmā satiksme vispārējai kustībai tiks slēgta laika posmā no pulksten 8.45 līdz 13.00. Otrais un ceturtais ātrumposms ar starta laikiem pulksten 10.26 un 12.10 norisināsies Alsviķu un Annas pagastā ceļa posmā Jaunpuntuži – Luki – Cerkazi – Greiliņi – Šarapi – Gaigaļi – Ezīši. Satiksme tiks slēgta no pulksten 9.15 līdz 13.20. Piektais un septītais ātrumposms Ilzenes un Zeltiņu pagastā sāksies pulksten 14.43 un 16.44 un  norisināsies ceļa posmā Dzeņi – Augstie kalni – Voguriņš. Satiksme tiks slēgta no pulksten 13.30 līdz 18.00. Sestais un astotais ātrumposms ar starta laikiem pulksten 15.11 un 17.12 norisināsies Zeltiņu pagastā ceļa posmā Pātraža ceļš – Zīles – Drusti – Jāņkalni. Šajā posmā satiksme tiks slēgta no pulksten 14.00 līdz 18.20. Jāpiemin, ka septītais un astotais ātrumposms notiks diennakts tumšajā laikā.

Pirmais starts – pie
Jāņkalniņa
“Šoreiz skatītājiem ir īpaša iespēja vērot pirmo un trešo ātrumposmu, kas sāksies pilsētā pie Jāņkalniņa. Jāņem vērā, ka trase tiek slēgta vienu stundu pirms pirmās sporta automašīnas starta. Pirms pirmās sporta automašīnas trasē dodas arī drošības mašīnas un “0” ekipāžas, kas jau brauc sacensībām pietuvinātos ātrumos. Līdz ar to uz trases atrasties ir nepieļaujami sacensību laikā, bet arī vienu stundu pirms pirmās sporta mašīnas ir jāievēro visi drošības nosacījumi. Ja skatītāji neņems vērā drošības lentes ierobežojumus un  trases apsargu norādījumus, tad konkrētais rallija ātrumposms var tikt arī atcelts. To noteikti nevēlas ne sportisti, ne skatītāji,” brīdina sacensību direktors Renārs Salaks. Viņš aicina būt uzmanīgiem un rūpēties par savu un citu cilvēku drošību.

Ja uzsnigs, paspēs
sagatavoties
Sacensību ceremoniālais finišs plānots sestdien pulksten 18.00 Alūksnē, Latgales ielā pretim tirgus laukumam, kad skatītāji varēs iepazīties ar dalībniekiem un sacensību uzvarētājiem, kā arī apskatīt rallija tehniku. Veiksmīgākie sportisti tiks apbalvoti administratīvās ēkas lielajā zālē. Laika posmā no pulksten 16.00 līdz 21.00  Latgales ielā posmā no Uzvaras ielas līdz Dārza ielai būs slēgta satiksme. “Skatītāji rallija sacensības visas dienas garumā varēs vērot par brīvu. Par to jāpateicas atbalstītājiem. Paldies arī Alūksnes novada pašvaldībai, kas ir palīdzējusi šī pasākuma tapšanā,” saka R.Salaks. Lai arī šoziem netiekam lutināti ar sniegu, ziemas rallijs notiks tik un tā. “Sniegu un salu šogad gaidām ļoti, jo ziema ir mūs visus šoreiz piemirsusi. Neplānojam sacensības atcelt vai pārcelt, jo visas prognozes liecina, ka ziema iestāsies strauji jau šīs nedēļas beigās. Tādēļ plānojam, ka paspēsim rallija ātrumposmus piesaldēt un sagatavot labām sacīkstēm,” atzīst R.Salaks. ◆

Kategorijas