Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zēmelis IBU kausa sprinta sacensībās ārpus labāko simta

LETA

2014. gada 13. janvāris 08:14

181

Latvijas biatlonisti Toms Praulītis un Linards Zēmelis svētdien palika ārpus labāko simta IBU kausa izcīņas piektā posma desmit kilometru sprinta sacensībās Francijā.

Praulītis ar divās šaušanās pieļautām piecām kļūdām ierindojās 106.vietā, bet Zēmelis ar vien diviem nesašautiem mērķiem sekoja 108.pozīcijā 125 sportistu konkurencē.

Par sacensību uzvarētāju kļuva nekļūdīgi šāvušais krievs Aleksejs Sļepovs, kuram latvieši zaudēja vairāk nekā sešas minūtes.

Līdzīgi vāji 7,5 kilometru sprinta sacensības sievietēm svētdien aizvadīja Baiba Bendika, kura ar trim kļūdām šaušanā ierindojās 77.vietā 86 sportistu konkurencē. Uzvarētājai Valentīnai Nazarovai no Krievijas, kura šāva bez kļūdām, viņa zaudēja piecas minūtes un 11,4 sekundes.

Otra Latvijas pārstāve sacensībās Inga Paškovska bija starp divām nefinišējušajām sportistēm.

Kā ziņots, sestdien individuālajās distancēs Zēmelis uzrādīja 101.labāko rezultātu starp 109 finišējušajiem biatlonistiem, bet Daumants Lūsa un Praulītis finišu nesasniedza. Tikmēr dāmām Bendika ieņēma 54.vietu.

Bendika bija viena no divām pretendentēm uz vietu Soču olimpiskajās spēlēs, taču labāku rezultātu dēļ to ieguva Žanna Juškāne.

Kā ziņots, jau IBU kausa pirmajā posmā Bendika izpildīja nepieciešamo normatīvu dalībai Pasaules kausa posmos, taču tajos šosezon vēl nav startējusi.

IBU kausa izcīņa ir biatlona sezonas otrs nozīmīgākais sacensību seriāls pēc Pasaules kausa izcīņas.

Kategorijas