Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aikāgaršo receptes gardēžiem

2014. gada 13. janvāris 12:55

333

Īsts gardēdis ne tikai ļaujas gardiem ēdieniem, bet arī pats izmēģina produktus ar drosmīgiem nosaukumiem – melno olīvu tapenāde, siers Halloumi, turku zirņi vai arī kuskuss. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis aicina ļauties un eksperimentēt ar jauniem produktiem. 

SALĀTI AR GRILĒTU SIERU UN MELNO OLĪVU TAPENĀDI


Pagatavošanas laiks: 20 min
Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:
Bistro salāti Rimi – 150 g
Siers Halloumi – 250 g
Selection by Rimi olīveļļa ar baziliku – 3 ēdamk.
Šalotes sīpols – 1 gab.
Citrons – 1 gab.

Melno olīvu tapenādei:
Rimi melnās olīvas bez kauliņiem – 100 g
Sālīta anšovu fileja – 2 gab. 
Selection by Rimi olīveļļa ar baziliku – 2 ēdamk.
Ķiploki – 2 daivas
Citrons – 1 gab.
Svaigi čili – 1/5 gab. 
Svaigs baziliks – 1 sauja 

Pagatavošana:
1. Gatavo tapenādi: smalki sakapā olīvas, ķiploku, baziliku un anšovu filejas
2. Pievieno aptuveni 2 ēdamkarotes olīveļļas, miziņu no pus citrona un visu šī augļa sulu
3. Gatavo salātus: Smalki sagriez šalotes sīpolu un liec bļodā, klāt pievieno 1 citrona sulu un 3 ēdamkarotes olīveļļas
4. Sakarsē grila vai parasto pannu. Sieru Halloumi ierīvē ar pāris pilēm eļļas un apcep no abām pusēm tā, lai tas sasiltu arī iekšpusē
5. Uz šķīvja liec salātu lapas, pārlej ar mērci un pasniedz ar grilētu sieru un melno olīvu tapenādi

Ideja!
Bistro salātu maisījums ļoti labi garšo kopā ar vistas gaļu vai laša fileju.

CITRONU BISKVĪTA TORTE AR IEBIEZINĀTO PIENU

Pagatavošana laiks: 1 stunda
Porcija: 8 cilvēkiem

Nepieciešams:
Lauku olas – 4 gab. 
Rapšu eļļa – 70 ml
Milti – 4 ēdamk.
Brūnais cukurs – 3 ēdamk.
Citrons – 1 gab.
Rimi saldētās avenes – 500 g
Vārīts iebiezinātais piens – 1 kārba (400 ml)

Pagatavošana:
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 ̊C un ietauko tortes formiņu 
2. Olu baltumus atdali no dzeltenumiem
3. Atsevišķos traukos sakul baltumu un dzeltenumu ar cukuru, tā, lai veidojas biezs krēms
4. Olu dzeltenumam pievieno eļļu un citrona sulu, iecilā sakulto baltumu dzeltenumā
5. Pievieno izsijātus miltus, sajauc un lej formā
6. Biskvītu cep 35 – 40 minūtes, atdzesē un pārgriez uz pusi
7. Uzber saldētas ogas, pārlej vārītu iebiezināto pienu un pa virsu liec otru biskvīta pusi, dekorē ar ogām
8. Ogas nav jāatkausē, tās pašas atkusīs un visas sulas sasūksies biskvītā, kūkai dodot papildu atsvaidzinošu garšu

Atceries!
Lai vārīto pienu labāk varētu uzklāt, tas ir nedaudz jāsasilda, bet kad tas atdzisīs, tas atkal kļūs stingrs.

PILDĪTA JŪRAS KARŪSA


Pagatavošana laiks: 30 min
Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:
Jūras karūsa – 2 gab.
Kuskuss – 1 glāze
Svaigi spināti – 6 saujas
Rimi turku zirņi – ½ burciņas
Sviests – 2 ēdamk.
Olīveļļa – 2 ēdamk.
Ķiploks – 2 daiviņas
Citrons – 1 gab.
Selection by Rimi itāļu garšvielas – ½ tējk.
Sāls pēc garšas

Pagatavošana:
1. Aplej kuskusu ar karstu ūdeni un uzbriedini
2. Pannā ielej olīveļļu, 1 ēdamkaroti sviesta un apcep spinātus ar ķiplokiem, pievieno nedaudz sāls un itāļu garšvielas
3. Spinātus sajauc ar kuskusu
4. Jūras karūsas vēderu iesmērē ar sviestu un daļu sagatavotā kuskusa iepildi karūsas vēderā
5. Liec cepties 20 minūtes 180 ̊C
6. Atlikušajam kuskusam pievieno turku zirņus un pasniedz kopā ar gatavo zivi
7. Pasniedzot ēdienu pārslaki ar svaigi spiestu citrona sulu

Aikāgaršo padoms!
Pamēģini jūras karūsu pildīt ar ķiploku sviestu, svaigu timiānu un citrona miziņu.

Kategorijas