Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pirmais pasteidzas puika

Mārīte Dzene

2014. gada 17. janvāris 00:00

63

Šogad pirmais apenietis, kas 2.janvārī nāca pasaulē Valmieras slimnīcā, ir puika – Klāvs Bērziņš. Viņa māmiņa Evita Vahere atzīst, ka dēls ir pasteidzies, jo mazuļa dzimšanu gaidīja tikai mēneša 20.datumā. Tāpēc puisēns ir apsteidzis 5.janvārī dzimušo trapenieti Emīliju Pilmani.


“Dēls man ir trešais bērns, kas izvēlējās būt labākā dāvana tieši tēva Māra dzimšanas dienā. Varbūt tāpēc steidzās, lai viņam sagādātu priecīgu pārsteigumu? Man bija bažas, ka dzemdības varētu būt jau Ziemassvētkos, tomēr vēl pagaidīja. Galvenais, ka viss noritēja labi. Puika piedzima 3,310 kilogramus smags un 53 centimetrus garš. Brālīti mājās gaidīja divas vecākās māsas – Sabīne un Simone,” stāsta E.Vahere.
Viņa atzīst, ka arī pirmajā laulībā dzimušās meitenes dzima agrāk par noteikto laiku. Tagad izveidojusies jauna ģimene, tāpēc tika izlemts, ka vajadzīgs vēl viens bērns. “Ja dzīve dod tādu iespēju, kāpēc to neizmantot? Meitas jau ir, tāpēc, protams, gribējās dēlu. Taču ne mazāk priecātos par vēl vienu  meitu,” spriež māmiņa.
Apes novada pašvaldības dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Iveta Indriksone informē, ka 2013.gadā ir dzimuši 35 bērni – 18 zēni un 17 meitenes. Tas ir par trim bērniem vairāk nekā 2012.gadā, kad novadā tika reģistrētas 16 meitenes un 16 zēni. I.Indriksone secina, ka pēdējos gados jaundzimušo skaits ir līdzīgs – apmēram 30, bet šī gada sākums rada cerību, ka bērnu skaits palielināsies. ◆

Fakti

Pērn Apes novadā 5 māmiņām dzimis pirmais bērns, 12 – otrais bērns, 6 – trešais bērns un 2 – ceturtais bērns.
17 dzimšanas reģistros tēva vārds ierakstīts saskaņā ar paternitātes atzīšanu.
19 jaundzimušajiem dzīvesvieta reģistrēta Apes pilsētā un pagastā, 6 – Gaujienas pagastā, 8 – Trapenes pagastā un 2 – Virešu pagastā.

Kategorijas