Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Trapenes muzejs aktīvi darbojas

Diāna Lozko

2014. gada 17. janvāris 00:00

23

Trapenes pagasta muzejā
24.janvārī tiks atklāta fotoizstāde “Daba un cilvēks”, kurā būs divu trapeniešu un trīs gaujieniešu fotogrāfijas. Savukārt februārī un martā būs skatāmas gleznas un Viktora Ķirpa Ates muzeja ceļojošā ekspozīcija.  


Šobrīd muzejā ir septiņas ekspozīciju telpas: Trapenes vēstures muzeja telpa, Ojāra Vācieša piemiņas istaba, rakstnieka un dzejnieka Linarda Laicena piemiņas istaba, seno darbarīku ekspozīcija, baronu fon Vulfu dzimtas ekspozīcija, skolotāju brāļu Grestu ekspozīcija un novadnieka grafiķa Edvīna Andersona darbu ekspozīcija. Seno darbarīku ekspozīciju “Senie latviešu darbarīki un to pielietojums” ir iecienījuši skolēni, arī pašus priekšmetus nesuši paši skolēni. Ekspozīcijā aplūkojami interesanti priekšmeti, piemēram, izkaltēta bebra aste un metāla papēžu uzmavas apaviem.

Plāno dažādas vērtīgas
ekspozīcijas
Trapenes pagasta muzeja vadītāja, tūrisma darba organizatore Emma Valija Šļukuma informē, ka janvāris muzejā iesāksies ar fotoizstādi, bet februārī muzejs piedāvās ielūkoties Gunāra Ozoliņa gleznu izstādē. Martā ar ceļojošo ekspozīciju muzejā viesosies Viktora Ķirpa Ates muzejs. “Mēs parādam citiem muzejiem, kas ir mums un viņi parāda mums,” teic E.V. Šļukuma. Viņa ir izveidojusi arī karti ar nozīmīgākajām vietām Trapenē, kuras būtu vērts aplūkot ikvienam, kas ir iegriezies Trapenē.

Trūkst tieši izstāžu telpas
Lai arī muzejs aktīvi darbojas, tam noteikti būtu nepieciešamas papildu telpas. “Apes novada pašvaldība mums vienmēr ir palīdzējusi - cepuri nost! Decembrī ar pašvaldības palīdzību esam iegādājušies datoru un projektoru. Protams, mums tomēr ir arī telpu trūkums. Visvairāk mums trūkst tieši izstāžu telpas. Cilvēki vēlas nest arī dažādus priekšmetus jau esošo ekspozīciju papildināšanai, piemēram, stelles, taču man ir jāatsaka, jo tās nav kur novietot. Šķūņa telpa blakus muzejam būtu lieliski piemērota, taču tas nenotiks tik drīz,” uzsver E.V.Šļukuma. ◆

Kategorijas