Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sātīgais sacepums

Līga Vīksna

2014. gada 17. janvāris 00:00

9

Nepieciešams: 800 g maltās gaļas, 200 g spageti, 300 g siera, 3-4 tomāti, 4 nelieli sīpoli, zaļumi – dilles, pētersīļi, sāls, pipari. Mērcei: 0,2 l saldā krējuma, 5 ēdamkarotes tomātu mērces.
Malto gaļu apcep ar 1 sīpolu, sāli un pipariem. Izvāra spageti un notecina. Sacepuma traukā ielej nedaudz eļļas, liek kārtām: spageti, plānās ripiņās sagrieztu sīpolu (pārber sāli un piparus), gaļu, tomātu ripiņas (pārber sāli, piparus un zaļumus). Saldo krējumu samaisa ar tomātu mērci un pārlej kārtojumam. Pārkaisa ar sarīvētu sieru. Gan kārtām, gan mērcei var izmantot arī konservētus mednieku salātus – uzliek plānā kārtā virs makaroniem pirms sīpoliem un pievieno pāris ēdamkarotes mērcei. Cep bez vāka 40 minūtes 180 grādu temperatūrā. Tad uzliek vāku vai pārklāj ar foliju un cep vēl 20 minūtes. ◆

Kategorijas