Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rallijā startēs divas mūsu ekipāžas

Agita Bērziņa

2014. gada 17. janvāris 18:18

1322

Sestdien pulksten 9.53 Alūksnē pie Jāņkalniņa starts tiks dots pirmajai rallija mašīnai rallijsprintā “Alūksne 2014”. Pa visu dienu sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi, kas vīsies caur Alūksnes novada Alsviķu, Annas, Zeltiņu un Ilzenes pagastu. Dalībai sacensībās pieteikušās 48 ekipāžas. Tajās startēs vairākas spēcīgas ekipāžas no Latvijas, kā arī braucēji no Ukrainas, Krievijas un Anglijas.

Rallijsprintā startēs arī divas pašmāju ekipāžas. “2WD open” klasē ar “BMW” markas automašīnu startēs Zigurds Kalniņš un Renārs Salaks (mašīnas numurs 17), bet 1600 klasē par uzvaru cīnīsies Kaspars Kols un Zintis Kols ar automašīnu “VW Golf” (mašīnas numurs 41). “Rallijam esam gatavi. Tehniski mašīna ir kārtībā. Jāatzīst, ka ieilgušais bezsniega periods krietni patraucēja gatavošanos. Nebija jau jēgas trenēties pa dubļiem, ja sacensībās jābrauc ziemas apstākļos. Man personīgi ziema ir mīļākais gadalaiks, tāpēc esmu apbēdināts,” stāsta Z.Kalniņš. Taču viņš ne mirkli nav šaubījies, ka rallijā sniegs izpaliks. “Arī citus gadus ir bijis tā, ka sniegs uzsnieg tieši nedēļu pirms sacensībām. Atceros, ka tā ir bijis pirms rallija “Sarma”. Vai tādēļ būtu rallijs jāplāno citos datumos, nezinu. Ziemu jau nekad tā īsti nevar prognozēt,” saka Z.Kalniņš.

Viņš iecerējis visu sezonu startēt kopā ar R.Salaku. Pirmo reizi viņi kopā startēja pērn septembrī rallijā “Kurzeme 2013”. “Lai gan Renārs ir sacensību direktors, nekādu priekšrocību mums nebūs. Visiem apstākļi būs vienādi. Jābrauc jau man. Ir labi, ka trases ir pilnīgi jaunas, jo braucēji ar lielāku stāžu nebūs privileģētāki. Arī pašiem braucējiem būs interesantāk. Ja atkārtojas ik gadu vieni un tieši paši ceļi, tad vairs nav interesanti braukt, ” smej Z.Kalniņš. Viņš atklāj, ka šogad ieplānojuši braukt visu gadu, nevis kā iepriekš – ar pārtraukumiem. “Mērķi kā vienmēr augsti. Esam tehniski sagatavojušies, tāpēc problēmām nevajadzētu būt. Plānojam braukt piecos lielos rallijus un vēl kādā mazajā. Liepājas rallijā janvāra beigās nestartēsim,” saka Z.Kalniņš.

“Gatavojamies. Esam jau mēģinājuši braukt. Protams, gatavoties ziemas sacensībām sanāca pēdējā brīdī. Kādi laika apstākļi ir, tādi ir. To mēs nevaram ietekmēt. Tehniski esam gatvi. Mašīnu pārbaudījām treniņos un sīkās nepilnības esam novērsuši. Visam jābūt labi. Ar trasi iepazīsies vien dienu pirms rallija, šobrīd tur ir liegums. Diemžēl tās puses ceļus nepārzinu, tāpēc mums kā vietējiem priekšrocību nebūs,” saka K.Kols. Ekipāža izvirzījusi mērķi Alūksnes rallijā tikt labāko trijniekā. “To nebūs viegli īstenot, jo mūsu klasē būs spēcīga konkurence. Protams, ceram nobraukt labi, bet nevaram aizmirst par konkurentiem,” saka viņš.

Arī gada kopvērtējumā ekipāža mērķē uz to pašu trijnieku. “Jau pagājušajā gadā gribējās savā klasē tikt labāko trijniekā gada kopvērtējumā. Mērķi nav mainījušies un centīsimies to sasniegt. Plānojam braukt visos astoņos rallijsprintos, kas vajadzīgi kopvērtējuma ieskaitei. Viss atkarīgs no materiālās bāzes un atbalsta. Mūs atbalsta uzņēmums “Marienburga”, paldies par to!” saka K.Kols. Viņš arī atzīst, ka gribētos vairāk vietējo braucēju. “Alūksnes puses ceļi ir piemēroti, lai trenētos un mācītos braukt. Problēma ir vienīgi materiālajā bāzē. Autosports nav lēts sporta veids.”

Visa informācija par rallija norisi, ātrumposmiem un labākajām vietām skatītajiem pieejama mājas lapā “www.4rati.lv” un “www.lrc.lv”.

Skatītājiem – Rally Alūksne ātrumposmu foto un apraksti šeit.

Kategorijas