Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Citādā ābolmaize

Tamāra Ulase

2014. gada 24. janvāris 00:00

57

Vajag: apmēram 400 g gabaliņos sagrieztu ābolu (vislabāk - ‘Antonovku’), 12 ēdamkarotes eļļas, 12 ēdamkarotes cukura (ja saldāki āboli, var mazāk), 12 ēdamkarotes miltu, 5 olas (ja lielākas, var četras), 1 tējkaroti ar kaudzīti cepamā pulvera, vaniļu, kanēli+cukuru, ko uzbērt uz āboliem.
Sajauc visas sastāvdaļas kopā un sakuļ (veidojas ne īpaši bieza mīkla), lej ar cepamo papīru izklātā veidnē, virsū uzber ābolus, kurus iespiež mīklā. Pa virsu āboliem uzber cukuru, kas sajaukts ar kanēli. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 30-40 minūtes. ◆

Kategorijas