Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina iedvesmot talantus

Diāna Lozko

2014. gada 31. janvāris 00:00

67

“Okartes Autosporta Akadēmija” katru gadu atbalsta jaunos autosporta talantus. Pērn pirmo reizi Latvijas autosporta vēsturē tika izsludināta “OKartes Autosporta Akadēmijas” stipendija attīstībai.


Latvijas talantīgākajam un perspektīvākajam jaunajam autosportistam tā bija iespēja iegūt 10 000 eiro stipendiju un izmantot to savas autosportista karjeras attīstībai un pilnveidei. Arī šogad jaunieši varēs saņemt atbalstu, taču vēl nav zināms, kādā tieši formātā.

Ja redzi talantu, aicini
pieteikties atbalstam
SIA “Baltijas komunikāciju centrs” projektu direktores asistente Anda Podziņa informē, ka 2012.gadā “OKartes Autosporta Akadēmijas” stipendijas saņēmējs tika iekļauts “Okartes Autosporta Akadēmijas” rallija komandā, bet pērn tā jau bijusi naudas balva. Agrāk atbalstu – iekļūšanu rallija komandā - varēja saņemt tikai rallija autosporta pārstāvji, bet kopš pagājušā gada arī tie, kuri piedalās šādos autosporta veidos: rallijs, rallijsprints, supersprints, minirallijs, autokross, rallijkross, autošoseja, dragreiss, drifts, folkreiss, kroskarti vai kartings. “2013.gada uzvarētājs saņēma iespējas ieguldīt 10 000 eiro savas autosportista karjeras attīstībā, piemēram, apmācībām pie autosporta profesionāļiem, tehnikas uzlabošanai, kā arī izdevumu segšanai dalībai augstāka līmeņa sacensībās,” uzsver A.Podziņa. “Kopš pagājušā gada esam paplašinājuši autosportistu loku, kas var iegūt atbalstu. Ikdienā esot dažādās autosporta sacensībās, esmu ievērojis daudzus talantīgus jauniešus. Taču ne visi vēlas startēt rallijā – cits vēlas startēt augstākajā līmenī rallijkrosā, šosejas sacensībās vai driftā. Tagad arī šie jaunie talanti var tikt novērtēti un iegūt papildu finansējumu. Aicinu arī citus - vecākus, māsas, brāļus un draugus - ja redzi talantu, iedvesmo viņu un aicini pieteikties atbalstam!” mudina ”OKartes Autosporta Akadēmijas” vadītājs Dainars Dambergs.

Ļoti patīk Alūksnes ceļi
Pērn “OKartes Autosporta Akadēmijas” stipendiju attīstībai saņēma rīdzinieks Jānis Krickis, kurš ieguldīja 10 000 eiro savas autosportista karjeras attīstībā un pilnveidē. Viņš šogad piedalījās arī rallijsprintā „Alūksne 2014”. “Man ļoti patīk Alūksnes ceļi, jums tie ir vieni no labākajiem. Tie nav līdzeni un līdz ar to pa tiem ir daudz interesantāk braukt,” atzina J.Krickis. Tikai nesen viņš sācis sadarboties ar jauno stūrmani Tomu Pirktiņu. “Meklējām cilvēku, kuram degtu acis par to, ko viņš dara. Tādu arī atradām. Rallijā ir svarīgi uzticēties, jo es nodiktēju scenogrāfam ceļu un vēlāk pilnībā uzticos tam, ka viņš visu izlasīs pareizi. Pat ja mašīna met kūleni, stūrmanim jātur cieši īkšķi kladē tajā pašā vietā, kur viņš apstājās lasot,” testa izbraucienā pirms rallija stāstīja J.Krickis. Kādās sacensībās esot bijis arī gadījums, kad kādā ekipāžā stūrmanis kļūdas pēc pāršķīris uzreiz divas lappuses. Protams, ekipāža nobraukusi no trases. Ne gluži tādu, bet tīri tehnisku ķibeļu dēļ arī J.Krickis rallijā „Alūksne 2014” izstājās no sacensībām pēc četriem pabeigtiem posmiem. ◆

Kategorijas