Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Čempionāts sākas ar intrigu

Agita Bērziņa

2014. gada 31. janvāris 00:00

43

Alūksnes novada atklātajā basketbola čempionātā pēc pirmajām spēlēm līderos izvirzījušās un abas spēles uzvarējušas komandas “Alsviķi”, “Trapene” un “4Plus”. “Lave”, kurai bija izdevies uzvarēt čempionātu divus gadus pēc kārtas, šobrīd zaudējusi abās spēlēs.


“Mūsu komandai čempionāts sācies diezgan neveiksmīgi, pirmajās divās spēlēs pret Trapeni un Alsviķiem piedzīvojot zaudējumus. Tas nav labs rādītājs - uzsākt turnīru ar šādiem rezultātiem. Tikai īsu brīdi pirms čempionāta nācās veikt izmaiņas komandas sastāvā. Viens spēlētājs guva traumu, savukārt vēl citi netika uz šo spēli, jo jāstrādā vai jāspēlē citur. Salīdzinoši straujās izmaiņas izjauca komandas iekšējo līdzsvaru, turpretī pretinieki bija labi sagatavojušies un spēja pierādīt savu pārākumu. Tas ir sports, un jābūt gataviem uz pavērsieniem. Pozitīvi vērtēju to, ka komandām noņemti jebkādi ierobežojumi spēlētāju sastāvos, kā arī tehnisko protokolu ieviešana ir vērā ņemams organizatoriskais progress,” saka komandas “Lave” pārstāvis Andrejs Bušenko. Viņš pauž nožēlu, ka čempionātā ir tikai astoņas komandas.

Alsviķieši saspēlējušies
“Mums čempionāts iesācies veiksmīgi. Spēlētāji ir priecīgi. Komandas kodols jeb vecie spēlētāji ir diezgan labi saspēlējušies ar jaunajiem, kopā veidojot ļoti labu sniegumu. Rezultāti to jau parāda. Ļoti ceram, ka izdosies līderos būt visu čempionāta laiku, taču, kā viss tālāk veidosies, zināt nevar. Piemēram, iepriekšējā gada čempioni pārsteidzošā kārtā zaudējuši abas spēles. Protams, mums gribētos  uzvarēt. Šobrīd izskatās, ka ļoti spēcīga ir “Trapenes” komanda. Arī “Apiņi” samērā labi spēlē. Taču kaut ko prognozēt ir grūti. Spriest varēs pēc pamatturnīra izspēlēšanas, tad būsim spēlējuši ar visām komandām,” saka komandas pārstāvis Elvis Kreicis.

Sācies veiksmīgi
Vienu spēli aizvadīja arī Alsviķu un Alūksnes sieviešu komandas. “Alūksnes” pārstāve Elīna Karaseva atzīst, ka čempionāts sācies veiksmīgi, jo nebija pat cerēts uz uzvaru pirmajā spēlē. “Šo čempionātu iesākām vēl nepilnā sastāvā, tāpēc nākamās spēles varētu būt daudz skatāmākas un interesantākas. Katra spēle ir svarīga, tāpēc ceru uz panākumiem arī nākamajās spēlēs, jo komandas noskaņojums un attieksme ir pozitīvi lādēta un mēs kopīgi cenšamies sasniegt mērķi, kas būtu iespēja - iegūt arī 1.vietu. Pozitīvākais šajā čempionātā ir tas, ka trijniekā iekļūs visas komandas, tikai svarīgākais ir noskaidrot, kura uzvarēs. Vēlu veiksmi abām pretinieku komandām gan no sevis, gan visas komandas!” saka E.Karaseva.

Priecē iespēja spēlēt
Savukārt “Alsviķu” pārstāve Krista Ramane teic, ka pirmais zaudējums nav mazinājis komandas prieku spēlēt. “Jau pirmajā spēlē, kas, manuprāt, bija svarīgākā, piedzīvojām zaudējumu. No vienas puses tas jau bija saprotami - kopā nebijām spēlējušas gadu, jo ikdienā esam prom un arī treneris ir Rīgā. Katrā ziņā uz nākamajām spēlēm iesim ar lielāku motivāciju un centīsimies uzvarēt. Lai gan jau tāpat esam ieguvējas ar to vien, ka savācām komandu un brīvo laiku varam pavadīt lietderīgi. Daudzas no mums vairs basketbolā netrenējas, tādēļ ir vēl lielāks prieks, ka varam satikties un uzspēlēt pašas savam priekam,” saka K.Ramane.
Pirmo spēli vēl gaida “Klondaika”. “Noskaņojums ir pozitīvs. Katra iespēja uzspēlēt mums sagādā lielu prieku. Žēl gan, ka tikai piedalās trīs komandas. Protams, gribētos uzvarēt, bet tas nav galvenais. Galvenais ir uzspēlēt,” saka komandas pārstāve Dina Vītola. ◆


Vīriešu komandu
Spēļu rezultāti

“Ape” – “Meža Zemes” - 55:75
“4Plus” – “Apiņi” - 81:78
“Standarts” – “Alsviķi” - 52:105
“Trapene” – “Lave” - 81:64
“Meža Zemes” – “Apiņi” - 56:67
“Standarts” – “4Plus” - 66:94
“Lave” – “Alsviķi” - 65:84
“Ape” - “Trapene” - 47:81

sieviešu komandu
Spēles rezultāts

“Alūksne” - “Alsviķi” - 64:34

Kategorijas