Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sācies hokeja čempionāts

Agita Bērziņa

2014. gada 5. februāris 13:51

490

Cīņu par Alūksnes un Apes novada hokeja čempionu titulu sākušas četras komandas - “Ape 1”, “Ape 2”, “Alūksne” un “Maliena”. Čempionāts šoreiz norisinās Apes hokeja laukumā.


“Komandas sestdien un svētdien aizvadīja pirmās spēles. Trīs komandas šobrīd ir ļoti līdzvērtīgas, “Ape 1”, “Alūksne” un “Maliena”, taču “Ape 2” komanda šobrīd vājāka. Bet tam ir arī izskaidrojums - “Ape 2” komandā spēlē vietējie jaunieši. Viņi ir maz trenējušies un arī pieredzes ir mazāk. Komandu ir tik cik ir, bet vairāk arī nevarēja būt, jo šoreiz gribējām, lai spēlē pašu jaunieši, pašu spēlētāji, nevis vies spēlētāji. Domāju, ja būtu vies spēlētāji, vietējiem puišiem nebūtu interesanti spēlēt un rezultātu atšķirība būtu vēl lielāka,” stāsta čempionāta organizators Andris Zeltiņš. Čempionāts tiks izspēlēts divu apļu sistēmā, katrai komandai tiekoties ar katru. “Tas nozīmē, ka katra spēle, katri vārti ir svarīgi,” saka A.Zeltiņš.


Čempionātu plānots izspēlēt tuvākajās nedēļas nogalēs, kamēr laika apstākļi to vēl atļauj. Nākošās sacensības plānotas jau šodien pulksten 20.00, kad laukumā tiksies “Ape 2” un “Maliena” komandas, savukārt jau sestdien turpat Apes hokeja laukumā notiks tradicionālās sacensības “Robežripa”, kurās aicinātas piedalīties sešas komandas – “Alūksne”, “Maliena”, “Žīguri”,abas Apes komandas, viesi no Igaunijas, Rouges. Sacensību sākums – pulksten 10.00.


Pirmo spēļu rezultāti

“Ape 1” - “Maliena” - 2:0

“Alūksne” - “Ape 2” - 9:0

“Ape 1” - “Alūksne” - 2:1

“Ape 1” - “Ape 2” - 7:0


Kategorijas