Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kāpēc pilsētā zāģē kokus?

Līga Vīksna

2014. gada 7. februāris 00:00

20

“Kāpēc jāzāģē šie koki, kas bija tiks skaisti un kupli? Kastaņas Pils ielā vasarā izrāva ar visām saknēm, tagad šos kokus zāģē, ko tie sliktu nodarījuši?!” - šādi par koku zāģēšanu Alūksnē, Helēnas ielā 55 /3, trešdien “Alūksnes Ziņām” ziņoja satraukti iedzīvotāji.


Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka skaidro - saistībā ar daudzdzīvokļu mājas Helēnas ielā 55 /3 siltumnoturības uzlabošanas projekta realizāciju SIA “Alūksnes nami” ir lūguši pašvaldības Apstādījumu aizsardzības komisiju apsekot ap šo māju augošos kokus.
“Komisija apsekošanas laikā konstatēja, ka saistībā ar projekta īstenošanu pieļaujama divu ozolu un liepas nozāģēšana, kā arī atsevišķu zaru nozāģēšana citiem kokiem. Divi koki – ozols un liepa - aug Helēnas ielas sarkano līniju zonā, bet vēl viens ozols atrodas tuvu mājai un laika gaitā ir radījis bojājumus ēkai: saknes cilā ēkas pamatus, saplaisājušas pagraba sienas, ar lapotni tas arī bojā jumta segumu. Ņemot to visu vērā, komisija ir devusi atļauju šos kokus nozāģēt,” stāsta E.Aploka.
Alūksnes novada pašvaldības apstādījumu aizsardzības komisijā ir pieci locekļi – Laura Ozoliņa, Rudīte Fērmane, Āris Kreicis, Ingrīda Ribozola un Janīna Vilciņa. ◆

Kategorijas