Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rollkūka

Līga Vīksna

2014. gada 7. februāris 00:00

5

Nepieciešams: 3 olas, 150 mililitri cukura, 150 mililitri miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera, 2 ēdamkarotes karsta ūdens, saspaidītas ogas ar cukuru (vai ievārījums).
Olas saputo ar cukuru. Vēl putojot, pielej karsto ūdeni. Pievieno cepamo pulveri, miltus. Uz plātsmaižu pannas izklāj cepampapīru un ielej mīklu. Cep 225 grādu temperatūrā 5 minūtes. Uz galda izklāj vēl vienu cepampapīra loksni un nedaudz pārkaisa ar cukuru (lai rollkūka neliptu klāt). Gatavo kūkas biskvītu izgāž uz izklātā cepampapīra ar virsmu uz leju un noņem cepšanas laikā izmantoto cepampapīru. Biskvītu vienmērīgi pārziež ar saspaidītajām ogām un sarullē, pārkaisa ar pūdercukuru. ◆

Kategorijas