Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Par vienu hokeja laukumu vairāk

Agita Bērziņa

2014. gada 7. februāris 00:00

29

Alsviķu pagasta Strautiņu iedzīvotāji tagad slidot un spēlēt hokeju var jaunajā hokeja laukumā, kas izveidots centrā aiz bijušās Strautiņu kluba ēkas. Finansējumu tā izveidei biedrība “Alsviķu pagasta attīstībai un labklājībai” radusi “Alūksnes lauku partnerības” izsludinātajā projektu konkursā Lauku atbalsta dienesta finansējuma saņemšanai.

Piedāvās slidas
Strautiņos sapnis par hokeja laukumu bija lolots sen. Jau iepriekš slidošanas un hokeja spēles cienītāji sacensības un treniņus rīkoja uz pašu veidota laukuma pie skolas. Arī sestdien, kad svinīgi tika atklāts laukums, netrūka ne mazu, ne lielu slidotāju. Tas nozīmē, ka projekts būs ilgtspējīgs. “Idejas iniciators ir Guntis Ludvigs, kuram radās doma izveidot mūsdienīgu laukumu, ko varētu izmantot gan ziemā, gan vasarā. Tā radās projekts “Strautiņu vissezonas sporta un atpūtas laukums”, radot iespēju visām iedzīvotāju grupām aktīvi nodarboties ar sportiskām aktivitātēm vai būt vismaz aktīviem līdzjutējiem,” stāsta biedrības vadītāja Marina Ramane.
Projekta kopējās izmaksas ir 9201 lats, no kurām 10 procenti ir pašvaldības līdzfinansējums. Lielākās izmaksas saistītas tieši ar būvmateriālu iegādi hokeja laukuma apmalēm un vārtiņiem, kā arī pārvietojamā inventāra glabāšanas un pārģērbšanās mājiņas izveide. Saskaņā ar projektu iegādāts gan hokeja, gan florbola laukuma aprīkojums un dažāda izmēra slidas, ko varēs izmantot ikviens interesents.

Visa pamatā - entuziasti
M.Ramane pauž pateicību “Alūksnes lauku partnerībai”, kas deva iespēju īstenot strautiniešu ieceri, arī Alūksnes novada pašvaldībai, kas piešķīra līdzfinansējumu un Alsviķu pagasta pārvaldes vadītājai Ingrīdai Sniedzei un attīstības speciālistei Ārijai Ronei, kuras ieguldīja darbu, lai projekts varētu īstenoties. “Uz jaunizveidotā laukuma vēl šogad līdz 15.martam esam iecerējuši īstenot trīs aktivitātes projektā “Ziemas prieki uz ledus”, kam finansējumu - 300 latus - saņēmām no novada pašvaldības. Organizēsim slidošanas un hokeja spēlēšanas apmācības, būs stafetes un citas spēles slidojot, kā arī uzrīkosim mazu hokeja maču,” stāsta M.Ramane.
Laukuma atklāšanas brīdī klāt bija arī Alūksnes novada pašvaldības priekšsēdētājs Arturs Dukulis, kurš atzina, ka bez aktīviem vietējiem iedzīvotājiem nekas tāds nebūtu iespējams. “Pašvaldība var dot naudu, bet, ja nav cilvēka - entuziasta, kas dara un pulcē, tad tas ir veltīgi,” teica A.Dukulis.
Arī pagasta pārvaldes vadītāja I.Sniedze atzinīgi vērtēja vietējo aktivitāti un vēlēja, lai nākamgad Alsviķu pagastam būtu ne vien spēcīga basketbola komanda, bet arī hokeja un florbola komanda. “Esmu vienmēr atbalstījusi veselīgu dzīvesveidu un sportiskas aktivitātes, tāpēc pagasta pārvalde centīsies palīdzēt laukuma uzturēšanā,” norādīja I.Sniedze. ◆

Kategorijas