Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Patīk arī Jelgavas meitenēm

Agita Bērziņa

2014. gada 7. februāris 00:00

16

Alūksnietis Rihards Salaks “Mis un Misters Jelgava 2013” fināla konkursā ieguvis gan skatītāju simpātiju, gan virtuālā balsojuma balvu. Rihards šobrīd mācās Latvijas Lauksaimniecības universitātē socioloģiju, tāpēc izlēmis izmēģināts spēkus Jelgavas konkursā.
“Patiesībā konkursā izlēmu piedalīties diezgan spontāni. Pēdējās stundās pirms atlases draudzene pierunāja, lai eju un pamēģinu. Pats it kā iepriekš biju dzirdējis par konkursu un atlasi, bet nopietnas domas pieteikties nebija, lai gan pašam gribējās pārbaudīt sevi un izmēģināt atkal kaut ko jaunu,” stāsta jaunietis. Gatavošanās konkursam ilga vairākus mēnešus. To laikā konkursantiem vairākas reizes nedēļā bija jātrenējas sporta klubā, jāgatavojas konkursa fināla priekšnesumiem, jāpiedalās fotosesijā, jāapmeklē skaistumkopšanas salons un jāiemāca sevi pasniegt uz skatuves, demonstrējot modes skatēs dažādus tērpus un neierastas frizūras.
2010.gadā Rihards piedalījās konkursā “Mis un Misters Alūksne”, tāpēc zināma pieredze viņam jau bija. “Tas, protams, palīdzēja. Man bija savas priekšrocības, jo zināju, ko no manis gaida žūrija, konkursa veidotāji un vēlas redzēt skatītāji. Publikas priekšā jutos brīvāk, biju vairāk atraisījies un pārliecinātāks par sevi. Pārējiem konkursantiem varēju dot dažādus padomus un padalīties savā pieredzē. Bija jāparāda sevi ne tikai kā izskatīgu, bet arī  kā pārliecinošu, talantīgu, atraktīvu un neatlaidīgu jaunieti,” saka viņš. Arī Alūksnes konkursā viņš saņēma skatītāju simpātiju balvu. “Tāda interesanta sakritība. Var jau būt, ka tas tādēļ, ka vienmēr cenšos būt pozitīvs, dzīvespriecīgs un komunikabls,” saka Rihards. Viņš pateicas ģimenei, draugiem un pārējiem atbalstītājiem, kas aktīvi balsoja un juta līdzi! ◆

Kategorijas