Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biatlonistei Juškānei Sočos 79.vieta sprintā

Diena.lv

2014. gada 9. februāris 17:54

713

Latvijas vienīgā biatloniste Soču olimpiskajās spēlēs Žanna Juškāne svētdien neveiksmīgi startēja 7,5 km sprinta sacensībās, ierindojoties vien 79.vietā. Distanci rēzekniete veica 25 minūtēs un 36,5 sekundēs, olimpiskajai čempionei Anastasijai Kuzminai (Slovākija) zaudējot četrarpus minūtes.

Žanna pirmajā šautuvē guļus kļūdījās divas reizes, bet stāvus sašāva tikai vienu no pieciem mērķiem. Seši soda apļi un lēns solis distancē neļāva pakāpties augstāk par 79.vietu. Startēja 84 biatlonistes. Zīmīgi, ka pirms četriem gadiem olimpiskajā debijā viņa šajā distancē arī ierindojās 79.pozīcijā.

Uzvarētāja Kuzmina olimpiskajā sprinta distancē uzvarējusi jau otrajā Olimpiādē pēc kārtas, bet kopumā šī viņai ir trešā olimpiskā godalga. Sudrabs sprintā šoreiz krievietei Olgai Viļuhinai (+19,9), kura olimpiskajā debijā mājiniekiem sagādājusi otro godalgu Sočos. Kā trešā finišēja ukrainiete Vita Semerenko (+21,7), kurai tā arīdzan ir pirmā olimpiskā medaļa karjerā. Zīmīgi, ka visas medaļnieces šāva bez kļūdām.

Tā kā iedzīšanas sacensībās piedalīsies tikai labākās sešdesmit biatlonistes, Juškāni tajās, diemžēl, neredzēsim.

Kategorijas