Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rastorgujevs ar ātru slēpojumu izcīna devīto vietu Soču olimpisko spēļu iedzīšanas sacensībās

LETA

2014. gada 10. februāris 17:38

523

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs pirmdien Soču olimpisko spēļu 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās izcīnīja devīto vietu, izceļoties ar ļoti ātru slēpojumu.

Rastorgujevs trasē devās ar 17.numuru, 47 sekundes aiz leģendārā Norvēģijas biatlonista Ūle Eināra Bjērndālena, kurš sestdien triumfēja sprintā. Pirmajā šaušanā guļus Latvijas biatlonistam neizdevās pieļaut nevienu kļūdu, kas viņam ļāva pakāpties uz 13.pozīciju. Otrajā šaušanā, kas arī bija guļus, Rastorgujevs atkal sašāva visus mērķus, pēc brīža paceļoties jau uz 12.vietu.

Nākamās divas šaušanas bija jāveic stāvus. Pirmajā no tām Latvijas labākais biatlonists sašāva četrus no pieciem mērķiem, tāpēc bija jāslēpo viens soda aplis. Pēc tā Rastorgujevs atkrita uz 15.pozīciju, bet ceturtajā šaušanā Latvijas sportists šāva nekļūdīgi, turklāt visus mērķus sašāva ļoti ātri, pakāpjoties uz 12.vietu.

Rastorgujevs noslēdzošā sacensību daļā slēpoja ļoti ātri, paceļoties līdz devītajai vietai.

Tikmēr par olimpisko čempionu pārliecinoši kļuva Martēns Furkads no Francijas, kurš iedzīšanā startēja kā sestais. Šis ir viņa pirmais olimpiskais zelts karjerā.

Sudrabu tikmēr ieguva čehs Ondrejs Moravecs, bet bronza tika francūzim Žanam Gijomam Beatrī.

Kā zināms, Rastorgujevs sestdien desmit kilometru sprintā izcīnīja 17.vietu.

Vēl pirms četriem gadiem Vankūverā Latviju pārstāvēja deviņi sportisti, bet šoreiz viņu skaits sarucis līdz minimālajiem diviem. Īpaši sāpīgi tas bija vīriešiem - līdz iespējai, lai Sočos varētu startēt četri sportisti, pietrūka 21 punkta Nāciju kausa ieskaitē, vai arī katram sportistam būtu bijis jāfinišē par pāris vietām augstāk pasaules čempionātā.

Rastorgujevs vēl junioru vecumā tika uzskatīts par ļoti talantīgu sportistu, bet pieaugušo konkurencē viņš sevi pa īstam apliecinājis vien pēdējās divās sezonās. Šobrīd 25 gadus vecais sportists pērn Pasaules kausa posmā Sočos spēja izcīnīt ceturto vietu individuālajā distancē, bet šī gada sākumā bija ceturtais arī Oberhofā notikušajās iedzīšanas sacensībās. Nedēļu pirms Soču Olimpiādes Rastorgujevs triumfēja Eiropas čempionāta 20 kilometru distancē, parādot, ka ir lieliskā sportiskajā formā.

Šīs ir viņa otrās olimpiskās spēles karjerā.

Kategorijas