Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Soči: katram sportistam mērķi ir augsti

Agita Bērziņa

2014. gada 12. februāris 09:44

425

Visas pasaules uzmanība šobrīd pievērsta Ziemas olimpiskajām spēlēm, kas norisinās Krievijā Sočos. Abi biatlonisti no Alūksnes, Andrejs Rastorgujevs un Žanna Juškāne, jau aizvadījuši pirmās sacensības. Ar rezultātiem iepriecina A.Rastorgujevs, taču Ž.Juškānei veiksme šobrīd nav sabiedrotā.


A.Rastorgujeva treneris Intars Berkulis Andreja rezultātus vērtē kā ļoti labus. “Protams, katram sportistam mērķi ir augsti. Tā tam ir jābūt. Andreja rezultāti ir labi, viss ir kārtība. Rezultāti ir tādi kā bijām plānojuši. Gribējās tik desmitniekā, tikām” saka I.Berkulis. Visās intervijās A.Rastorgujevs saka, ka par šaušanu jāprasa trenerim uz ko I.Berkulis atbild, ka Andrejs vispār nelabprāt runā ar medijiem. “Viņš koncentrējas uz to, kas viņam jādara. Viņš tam pieiet ļoti nopietni un ne pa labi, ne pa kreisi. Ja arī šāviens aiziet garām, neko tur nevar izdarīt. Tas ir normāli. Kādu šāvienu garām mēdz aizšaut daudzi sportisti un labāk, ka tas ir viens šāviens nevis divi garām,” stāsta I.Berkulis. Viņš atklāj, ka Sočos uzņemšana ir ļoti laba. “Viss ir labi. Dzīvošanas apstākļi mūs apmierina. Latviešu biatlonisti un slēpošanas komanda dzīvo savā mājā. Tā kā dzīvojam kalnos, šobrīd nav atlicis laika doties uz Soču ciematu un redzēt kā dzīvo citi. Gribētos arī kādas citu sporta veida sacensības redzēt. Laikam tomēr no tā visa nekas nesanāks. Gatavojamies intensīvi un neatliek laika atpūtai,” saka treneris. Tā kā Latvijā ziema atkāpjas, I.Berkulis apsver iespēju, ka A.Rastorgujevam jāpaliek trenēties Sočos. “Latvijā sniega nav, tāpēc Andrejam vajadzētu palikt Sočos, jo šeit ir treniņiem piemēroti apstākļi. Sezona turpinās un nevaram palikt bez iespējas trenēties, jo pēc divām nedēļām jāstartē Pasaules kausā,” norāda I.Berkulis.


Pēc neveiksmīgajām sprinta sacensībām Ž.Juškāne laikrakstam atzina, ka diemžēl nav tikusi galā ar savām emocijām un lielo publiku, kas auroja tribīnēs. “Nav pat ko komentēt, viss ir skaidri redzams. Tagad apdomājoties esmu secinājusi, ka pie tik lielām cilvēku masām nespēju koncentrēties šaušanai, jo piešaudē man veicās labi. Domāju, ka man vairāk jāstrādā ar sevi psiholoģiski,” atzina sportiste. Jautājot par sadzīves apstākļiem Soču ciematā viņa teic, ka viss ir labi un nav par ko sūdzēties. “Šeit jūtos ļoti labi. Visi ir atsaucīgi un draudzīgi. Mēs dzīvojam guļbūvju mājiņās (kotedžās), kurās ir piecas istabas. Istabas ir lielas. Dzīvošana ir ideāla. Arī par ēšanu pagaidām sūdzību nav,” atklāj Ž.Juškāne.


Tuvākās sacensības mūsējiem jau ceturtdien, kad Andrejs startēs 20 kilometru individuālajās sacensībās, bet Žanna 15 kilometru individuālo distanci veiks piektdien.

Kategorijas